Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Καβάλας για τον τουρισμό κρουαζιέρας. Ο πρόεδρός του κ. Μάρκος Δέμπας υπογράμμισε πως η κρουαζιέρα για την Καβάλα είναι ένα μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο. Στο πλαίσιο αυτό δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον τομέα αυτό καθώς αναμένεται το 2022 να επισκεφθούν την Καβάλα 31 κρουαζιερόπλοια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαμε μία εκδήλωση για να παρουσιάσουμε τα αποτελέσματα της συνεργασίας που είχαμε οι τρεις φορείς, Επιμελητήριο, ΟΛΚ ΑΕ και Δημωφέλεια, και την είχαμε ξεκινήσει από τις αρχές του 2020 με έναν εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο πάνω στην κρουαζιέρα, έτσι ώστε η Καβάλα, το λιμάνι της και η ευρύτερη περιοχή, να ξαναμπούν στο χάρτη της κρουαζιέρας. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα θετικά και πολύ ικανοποιητικά για όλους. Σαν νούμερα μέσα στο 2021, παρά την πανδημία, είδαμε να προσεγγίζουν στο λιμάνι 5 κρουαζιερόπλοια αλλά το ιδιαίτερα θετικό είναι το γεγονός ότι για το 2022 προγραμματίζονται κι έχουν επιβεβαιωθεί ήδη να έρθουν 31 κρουαζιερόπλοια με περίπου 21 χιλιάδες τουρίστες. Αυτό είναι το θετικό που κρατάμε μέσα από τη δουλειά που έχουμε κάνει εδώ και 1,5 χρόνο. Θα συνεχίσουμε αυτήν τη συνεργασία και για το 2022 και για το 2023, έτσι ώστε η Καβάλα να παίξει ενεργό ρόλο στο κομμάτι της κρουαζιέρας και της ανάπτυξης αυτής της μορφής τουρισμού».

ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πρόσθεσε ότι «είναι χαρακτηριστικά κι αυτά που ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος ότι ένα περίπου 40%-50% των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, επισκέπτονται την πόλη που θα πάνε, θα επισκεφθούν καταστήματα και χώρους εστίασης και ένα άλλο 50% θα πάει εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή. Τα πακέτα που έτσι κι αλλιώς οργανώνουμε και προτείνουμε είναι ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων, το Βαπτιστήρι της Λυδίας, τα στενά και το Δέλτα του Νέστου, τα μουσεία. Βλέπουμε ότι θα υπάρξει μια ροή επισκεπτών στην ευρύτερη ΠΕ Καβάλας κι όχι μόνο στην πόλη.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν ως προτάσεις για το τι πρέπει να κάνουμε από ‘δω και πέρα, θα τα επεξεργαστούμε ως φορείς ώστε μέσα στο 2022, που μέσα Μαρτίου θα έχουμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη νέα χρονιά και μέχρι το Νοέμβριο, αυτά που μας λένε οι ειδικοί να τα εφαρμόσουμε, να τα υλοποιήσουμε ώστε οι τουρίστες να φεύγουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την περιοχή μας. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πάμε για ρεκόρ την επόμενη χρονιά στην κρουαζιέρα. Και μέσα από καλές συνεργασίες μπορούμε να φέρουμε θετικά αποτελέσματα για την περιοχή μας».

Προηγούμενο άρθροΑυξημένα τα κρούσματα στα σχολεία της Καβάλας, αλλά μικρότερη η διασπορά
Επόμενο άρθροΣε απεργιακή κινητοποίηση θα προχωρήσουν την ερχόμενη Τρίτη οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης