Διαρκώς μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη υπάρχει μία αποκλιμάκωση, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στους εμβολιασμούς και κυρίως οι νέοι άνθρωποι.
Συγκεκριμένα είπε ότι «η εικόνα στο νοσοκομείο αυτές τις μέρες είναι καλύτερη.

Φαίνεται ότι έχουμε μία πτωτική τάση και από τα τεστ που κάνουμε και από τα θετικά αποτελέσματα που είναι λιγότερα και από τις εισαγωγές που γίνονται. Σήμερα (σ.σ. χθες) στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύουμε 56 ασθενείς αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι προέρχονται από τη Δράμα. Φαίνεται ότι υπάρχει μία αποκλιμάκωση και ευχή μας είναι να συνεχιστεί ούτως ώστε τα περιστατικά να είναι πολύ λιγότερα».

ΕΜΒΟΛΙΑ


Σε ό,τι αφορά το εμβολιαστικό κομμάτι είπε ότι «πραγματικά ο κόσμος ανταποκρίνεται και θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και αυτή η καλή ροή στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Π.Ε. Καβάλας σε Καβάλα, Θάσο, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη. Φαίνεται ότι ειδικά τα άτομα πάνω των 30 ετών που έχουν δικαίωμα να κάνουν το εμβόλιο, μαζικά δηλώνουν στην πλατφόρμα κι έρχονται και τα κάνουν. Φτάσαμε να κάνουμε μέχρι και τα 486 εμβόλια σε μία μέρα, μόνο στο Νοσοκομείο Καβάλας και τα 1500 περίπου σε περιφερειακό επίπεδο. Νούμερα πολύ καλά που θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχιστούν ώστε το δίχτυ προστασίας να απλωθεί παντού και να βάλουμε φραγμό στη λαίλαπα που περνάμε εδώ και 14 μήνες σαν παγκόσμια κοινότητα.
Είναι πολύ σημαντικό που ο κόσμος εμπιστεύεται το εμβόλιο και θα προτρέψω τους συμπολίτες μου να μπουν στην πλατφόρμα και να δηλώσουν ότι θα το κάνουν. Τα εμβόλια είναι το δώρο της επιστήμης στην παγκόσμια κοινότητα και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.

Από τα 56 άτομα που νοσηλεύουμε σήμερα δεν είναι κανένα εμβολιασμένο. Και αντίστροφα, κανείς εμβολιασμένος δεν νοσηλεύεται αυτήν τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καβάλας. Και είναι απορίας άξιο, άτομα που είχαν δικαίωμα να κάνουν το εμβόλιο από τον Ιανουάριο και δεν το έκαναν. Στις μεγάλες ηλικίες το ποσοστό είναι ακόμη χαμηλό και θα πρέπει να το δούμε όλοι πολύ σοβαρά. Μόνο με τον εμβολιασμό θα ξεφύγουμε από αυτήν την πανδημία παγκοσμίως».

Προηγούμενο άρθροΕνέργειες για αποζημιώσεις σε αλιείς από τον Α. Καραγιώργη
Επόμενο άρθροΌμιλος «Η Καβάλα Μπροστά» – Γυμναζόμαστε με φόντο τις ομορφιές της Καβάλας