Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από πλευράς του Δήμου Καβάλας την Μεγάλη Εβδομάδα. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς επεσήμανε ότι μοίρασαν και παιχνίδια σε παιδιά.

Αρχικά ανέφερε ότι “Πράγματι είχαμε μια περίοδο σημαντική και μοιράσαμε αυτές τις ημέρες αρκετά είδη. Συγκεκριμένα είχαμε δύο είδη διανομών, διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η οποία εκτυλίχθηκε απολύτως ικανοποιητικά ενώ εκτός από αυτό είχαμε και διανομή ειδών καθαριότητας με την χορηγία συμπολιτών μας μάλιστα, ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε και τη διανομή των παιδικών παιχνιδιών των οικογενειών δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου στα πλαίσια πάντα του θεσμού της Αγκαλιάς Αλληλεγγύης που έχουμε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο!

Και πρέπει να πω ότι τα παιδιά με μεγάλη χαρά εδώ και έναν χρόνο δέχονται αυτή την αγκαλιά που χρηματοδοτείται πλήρως από τους χορηγούς ή από τους καβαλιώτες που δίδουν τον οβολό τους στα καταστήματα παιχνιδιών. Παράλληλα θέλω να πιστεύω ότι υποστηρίξαμε και την τοπική αγορά γιατί ψωνίσαμε μόνο σε τοπικά καταστήματα και στην Καβάλα και στις Κρηνίδες και όχι σε πολυκαταστήματα και δώσαμε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας. Θέλουμε να έχουμε μια κοινωνική προσπάθεια ενώ θα λάβουν και με μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας μια και ο κατάλογος είναι μακρύς, ένα έκτακτο οικονομικό βοήθημα.

Λόγω των αυξημένων αναγκών για αυξημένες δαπάνες ενέργειας, αυξάνονται σημαντικά οι συμπολίτες μας που αιτούνται οικονομικής ενίσχυσης κυρίως για να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και αυτό υπάρχει ως θέμα”.

Μάλιστα έκανε λόγο για μια δραματική αύξηση υποχρεώσεων. “Πλέον όμως έχουμε μια καινούρια οικονομική πραγματικότητα. Οι εξαγγελίες και οι προσπάθειες της κυβέρνησης τουλάχιστον με τις επιδοτήσεις σε αυτό το κομμάτι δεν είναι αρκετές και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη και την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες όταν λαμβάνουν τους λογαριασμούς” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Όσο για τους παιδικούς σταθμούς που τίθενται σε αναστολή σημείωσε ότι “Έχουμε δύο περιπτώσεις. Η μια είναι στο νέο παιδικό σταθμό της Εκάβης, εκεί όπου συγχωνεύονται δύο τμήματα άρα μιλάμε για τον ίδιο παιδικό σταθμό και το ίδιο κτήριο διότι δεν χρειάζεται να απασχολούνται εκπαιδευτικοί ενώ τα παιδιά μπορούν να φιλοξενηθούν σε μια αίθουσα αφού ο αριθμός των παιδιών έχει μειωθεί. Αντίστοιχα ο παιδικός της Παιδόπολης κλείνει γιατί έχει λίγα παιδιά και όλα τα παιδιά, θα πάνε σε άλλους παιδικούς σταθμούς όπως της ΔΕΠΟΣ και δεν διακόπτεται η απασχόληση του προσωπικού. Μόνο τα λειτουργικά έξοδα θα πάψουν να υφίστανται ενώ μόλις έρθουν παιδιά και πάλι ο σταθμός θα λειτουργήσει. Άρα η διακοπή γίνεται για λόγους μη ύπαρξης παιδιών. Δεν μπορούμε να κρατούμε ένα σταθμό με λίγα παιδιά. Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και μόλις υπάρξει αύξηση ο σταθμός θα ανοίξει και πάλι”.

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Προμούσας: Θεωρώ ότι είναι η ορθότερη και η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε σε λίγα χρόνια
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε η εκδήλωση «Αθλητικά γεγονότα και πολιτιστικές διαδρομές, μια νέα προσέγγιση»