Η δημοτική σύμβουλος Καβάλας κ. Ιωσηφίδου προσέφυγε ενάντια στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την συνεκμετάλλευση της Ακτής Καλαμίτσας. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Προμούσας υπογράμμισε ότι τήρησαν το γράμμα του νόμου για την συνεργασία με την ΕΤΑΔ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν αναμενόμενη αυτή η κίνηση της κας Ιωσηφίδου. Ούτως ή άλλως είχε δηλώσει ότι θα το κάνει. Αμφισβητεί τη νομιμότητα της απόφασης, μας είχε στείλει και μία επιστολή πριν συσταθεί η Οικονομική Επιτροπή και συζητηθεί το θέμα, ως προς τη νομιμότητα. Είναι ξεκάθαρο, οποιοσδήποτε νομικός το διαβάσει θα δώσει τη σωστή ερμηνεία και όχι αυτό που πρεσβεύει η κα Ιωσηφίδου.

Ουσιαστικά η κα Ιωσηφίδου λέει ότι δεν είναι έγκυρη η απόφαση διότι υπάρχει απόφαση του 3ου τμήματος του ΣτΕ ως προς τη νομιμότητα των Επιτροπών. Όμως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι επειδή είναι μία απόφαση του 3ου τμήματος του ΣτΕ, αυτό μετατέθηκε στην ολομέλεια του ΣτΕ και θα παρθεί απόφαση από εκεί, ως προς τη νομιμότητα των Επιτροπών, των Δήμων και των Περιφερειών. Μέχρι να ληφθεί αυτή η πολύ σημαντική απόφαση από την Ολομέλεια, δεν σημαίνει ότι οι δήμοι και οι επιτροπές δεν θα λειτουργούν και θα είναι σε απραξία. Φυσικά και θα παίρνουμε αποφάσεις και όποια είναι η απόφαση που θα βγει από την Ολομέλεια, θα προσαρμοστεί και η απόφαση και προφανώς θα γίνει και μία νομοθετική ρύθμιση. Σε καμία περίπτωση δεν θα μείνουμε εμείς αδρανείς διότι εκκρεμεί αυτή η απόφαση της Ολομέλειας που δεν ξέρουμε και ποια θα είναι. Μπορεί να μην είναι αυτή που θεωρεί η κα Ιωσηφίδου. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι η απόφαση είναι νόμιμη.

Από τη στιγμή που ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις, είναι κι αυτό νόμιμο».

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πρόσθεσε ότι «επειδή πολύς λόγος έγινε από την αντιπολίτευση για το αν έπρεπε να έρθει ο Δήμος Καβάλας σ’ αυτήν τη συμφωνία με την ΕΤΑΔ, θεωρώ ότι είναι το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε. Η συζήτηση με την ΕΤΑΔ είχε ξεκινήσει με απαιτήσεις 80 χιλιάδων ευρώ ετησίως. Μετά από διαπραγματεύσεις κατέβηκε στις 50 χιλιάδες ευρώ και μετά από διαπραγματεύσεις του δημάρχου και των βουλευτών του νομού μας, καταφέραμε και το κάναμε 25 χιλιάδες για τα πρώτα 3 χρόνια και συν-διαχείριση 50%-50%.

Ουσιαστικά για 30 χρόνια, 20+10, την ακτή Καλαμίτσας θα την έχει ο Δήμος Καβάλας, θα μπορέσουμε να την εντάξουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να την αναπλάσουμε. Η Καλαμίτσα είναι σε μια τραγική κατάσταση αλλά δεν μπορεί ο Δήμος Καβάλας να παρέμβει και πάλι αυτά που κάνει ο Δήμος Καβάλας τα κάνει για τους δημότες. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε μέσα και να βελτιώσουμε τους χώρους, να δώσουμε τη δυνατότητα σε επαγγελματίες να δραστηριοποιηθούν εκεί και να αυξήσουμε τα έσοδά μας. Ακόμη κι αν δεν μπορούμε να εισπράττουμε από την Καλαμίτσα αυτά που ζητάει η ΕΤΑΔ, δεν αξίζει τον κόπο να έχουν οι δημότες μας μια δική τους πλαζ; Η Καλαμίτσα, η Ραψάνη και το Περιγιάλι είναι οι πλαζ που ανήκουν εξ ολοκλήρου στους δημότες μας. Αν δεν κάναμε αυτήν την κίνηση θα μπορούσε να δοθεί η πλαζ σε ιδιώτη, να βάλει είσοδο και να μην μπορούσαν να μπουν ελεύθερα οι δημότες. Τότε τι θα έλεγε η αντιπολίτευση, ότι αφήσαμε να μας φύγει η πλαζ; Πολλές φορές, λοιπόν, γίνεται αντιπολίτευση καθαρά για την αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι είναι η ορθότερη και η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσαμε να πάρουμε και πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε σε λίγα χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΘόδωρος Παπαδόπουλος: Ας έρθει στο Δ.Σ. το θέμα της Λαϊκής των Κρηνίδων
Επόμενο άρθρο“Ήταν μια περίοδος προσφοράς για το Δήμο Καβάλας” δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Λεωνίδας Παππάς