Δραματική είναι η κατάσταση με το κυκλοφοριακό της Καβάλας μετά την πτώση της γέφυρας στο παλιό Νοσοκομείο με τους οδηγούς των Αστικών Λεωφορείων να δεινοπαθούν καθημερινά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Γιάννη Χαλεπιάδη οι οδηγοί έχουν αγανακτήσει.

Ο κ. Χαλεπιάδης δήλωσε ότι «έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα μετά την πτώση της γέφυρας. Όλος ο όγκος των εισερχόμενων αυτοκινήτων διέρχεται από την οδό Σαππαίων και κατεβαίνει στην οδό Ομονοίας, είτε από την οδό Κολοκοτρώνη και βγαίνει στην οδό Κουντουριώτου. Εμείς αντιμετωπίζουμε πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, σε δύο καίρια σημεία. Ένα είναι η οδός Σαππαίων όπου είχαν τοποθετηθεί εξ’ αρχής κώνοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν. Μπήκαν πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης, εξαφανίστηκαν και αυτές. Κι έχει καταστρατηγηθεί όλο το παρκάρισμα εκεί. Καθημερινό είναι το πρόβλημα και ειδικά το πρωί και το μεσημέρι που ξεκινούν και τελειώνουν τα σχολεία, γίνεται πανικός στην περιοχή του Τίμιου Σταυρού. Το ίδιο συμβαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικά τις νυχτερινές στη διασταύρωση Γαλλικής Δημοκρατίας με Ομονοίας, στο παλιό δικαστήριο. Που είχαν τοποθετηθεί κι εκεί πλαστικοί κώνοι, έσπασαν, τοποθετήθηκαν ξανά και αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας κώνος. Καθημερινά δεν μπορούμε να στρίψουμε στην οδό Ομονοίας.

Κάτι πρέπει να γίνει κατεπειγόντως. Δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Έχουμε αγανακτήσει. Μας παίρνουν τηλέφωνο στις 10 οι οδηγοί και μας λένε ότι δεν μπορούμε να στρίψουμε. Εγώ θα το κλείσω το λεωφορείο εκεί επί τόπου κι ας κλείσει όλη η Καβάλα, δεν μ’ ενδιαφέρει. Κάθε μέρα έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Είτε είναι πρωί, είτε είναι βράδυ το λεωφορείο έχει πρόβλημα και στην οδό Σαππαίων και στο παλιό δικαστήριο».

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Για το αν απευθύνθηκαν στην Τροχαία για το πρόβλημα, είπε ότι «δεν πήγαμε να κάνουμε παράσταση επάνω στην Τροχαία αλλά το έχουμε συζητήσει με κάποιους τροχονόμους. Για το πώς απομακρύνθηκαν οι πινακίδες επάνω στη Σαππαίων. Η απάντησή τους ήταν ότι δεν γνωρίζουν. Αυτά τα τοποθέτησε ο δήμος, όπως και τους κώνους στο παλιό δικαστήριο και δεν τοποθετήθηκαν ξανά. Έχουνε σπάσει από τους ίδιους τους οδηγούς και δεν έχουν ξαναμπεί. Εκεί έχουμε καθημερινό πρόβλημα. Δεν μπορούμε να κινηθούμε. Τα δρομολόγια αργούν συνέχεια, υπάρχουν καθυστερήσεις, ο κόσμος φωνάζει κι εμείς δεν έχουμε σε κάποιον να πούμε τον πόνο μας.

Τον Δήμο Καβάλας  τον είχαμε ενημερώσει από την αρχή, από τότε που έπεσε η γέφυρα, ότι έπρεπε αυτά τα δύο σημεία να αστυνομευτούν είτε με πινακίδες, είτε με τροχαία, είτε με δημοτική αστυνομία. Θα παίρναμε όλο τον όγκο του βάρους της κυκλοφορίας. Μέχρι που έπεσε ξύλο στη διασταύρωση στις οδούς Γαλλικής Δημοκρατίας και Ομονοίας κι έτσι τοποθετήθηκαν ξανά οι κώνοι. Από ‘κει και ύστερα τι πρέπει να γίνει, να πέσει ξανά ξύλο για να τοποθετηθούν;».

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως στο επίμαχο σημείο ένας οδηγός ΤΑΞΙ συνεπλάκη με έναν άλλο…..

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΜε την πρόσληψη καινούργιου ογκολόγου, το Ογκολογικό Τμήμα αποκτάει πλέον τρεις μόνιμους γιατρούς
Επόμενο άρθροΑπολογισμό της πορείας του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα έκανε ο προπονητής Παύλος Δερμιτζάκης