Το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας αναμένεται άμεσα να ενισχυθεί με μόνιμο ογκολόγο όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Ελληνικής Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου το Ογκολογικό αναβαθμίζεται πλέον καθώς διαθέτει και 2 επικουρικούς ογκολόγους.

Ο κ. Φώτου δήλωσε ότι «ήδη την Τρίτη υπεγράφη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η πρόσληψη του καινούργιου ογκολόγου, του κ. Αναστάσιου Βαγιωνά που θα έρθει σε 10-15 μέρες για να αναλάβει υπηρεσία. Έτσι το Ογκολογικό τμήμα της Καβάλας έχει ένα πλήρες ιατρικό προσωπικό. Θα αποτελείται από τον κ. Βαγιωνά, που θα είναι ο διευθυντής του τμήματος, την κα Ελένη Χαμαλίδου και την κα Νικολέτα Μαλλιαρού. Τρεις γιατροί θα εξυπηρετούν τους ασθενείς. Το τμήμα αναβαθμίζεται και ενώ παλαιότερα είχαμε μόνο έναν γιατρό, τον κ. Κασαράκη που δεν ήταν καν μόνιμος αλλά αποσπασμένος από το Θεαγένειο. Σήμερα το Ογκολογικό τμήμα, μετά τον αγώνα που κάναμε το καλοκαίρι του 2018, μετά την αποχώρηση του κ. Κασαράκη, έχουμε ένα τμήμα με μόνιμο γιατρό, τις δύο επικουρικές που έχουν να εξυπηρετήσουν περίπου 6 χιλιάδες ασθενείς από το νομό Καβάλας και τους γύρω νομούς. Έχουμε, πια, το ιατρικό προσωπικό, το άριστο νοσηλευτικό προσωπικό και δεν μας μένει τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσουμε για να κάνουμε την ογκολογική κλινική για τους ασθενείς οι οποίοι σήμερα όταν χρειαστούν κλινική υποστήριξη, είτε πάνε στο Θεαγένειο είτε στις κλινικές του νοσοκομείου μας. Εκεί, όμως, επειδή το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι κατεστραμμένο, έχουν τον κίνδυνο να μολυνθούν από τους άλλους ασθενείς».

ΚΛΙΝΙΚΗ

Πρόσθεσε δε πως «Αίτημά μας θα είναι, πλέον, η δημιουργία της Ογκολογικής κλινικής. Υπάρχει το ιατρικό προσωπικό, υπάρχει το άριστο νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχει ο χώρος -10 κρεβάτια είναι αρκετά- οπότε δίχως οικονομικό κόστος μπορεί να γίνει η Ογκολογική κλινική. Αυτό που χρειάζεται είναι να αλλάξει το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου Καβάλας. Κι αυτό είναι μία απόφαση διοικητική. Αυτή θα προσπαθήσουμε να την πάρουμε, ούτως ώστε στην Καβάλα να έχουμε τη δική μας κλινική. Είναι ευχάριστα αυτά τα νέα για το τμήμα».

Πρόσθεσε, τέλος, για τον  ογκολόγο  κ. Κασαράκη που θήτευσε ως διευθυντής στο Ογκολογικό Καβάλας ότι «ο κ. Κασαράκης είναι αυτός που δημιούργησε το Ογκολογικό τμήμα της Καβάλας. Αυτός που όταν ήρθε στην Καβάλα οι ασθενείς ήταν μερικές εκατοντάδες το χρόνο και που φεύγοντας, με τον τρόπο που έφυγε το καλοκαίρι του 2018, είχαμε πια στο τμήμα 6 χιλιάδες ασθενείς από 4 νομούς. Το Ογκολογικό τμήμα της Καβάλας αναβαθμίζεται εκεί που του πρέπει και ο επόμενος στόχος μας είναι η Ογκολογική κλινική».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΤο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αυξάνει τα εξπρές δρομολόγια από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθρο«Έχουμε αγανακτήσει» δηλώνει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ, Γιάννης Χαλεπιάδης, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την πτώση της γέφυρας