Πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε φάρμακα στα φαρμακεία. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή υπογράμμισε ότι υπάρχει έλλειψη πρώτων υλών και το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «οι ελλείψεις των φαρμάκων έχει μετατραπεί σε χρόνιο πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί συνεχώς. Έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο, πολλά και τα αιτήματα. Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Φέτος, δυστυχώς έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση η οποία προσπαθούμε να μην μείνουν οι συμπολίτες μας χωρίς φάρμακα, χωρίς όμως να διαθέτουμε αποθέματα και χωρίς οι εταιρείες να ανταποκρίνονται στις παραγγελίες μας, πέρα από τον Συνεταιρισμό και τις αποθήκες που συνεργαζόμαστε.

Όλοι λένε ότι είναι θέμα παραγωγής πρώτης ύλης. Αυτό που πρέπει να δούμε άμεσα διότι είναι θέμα υγείας και πρόκειται για αγαθό κι όχι εμπόρευμα, είναι ότι πρέπει να βρουν οι εταιρείες πρώτη ύλη για να διασφαλιστεί η επάρκεια φαρμάκων στην αγορά».

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πανευρωπαϊκό. Παρακεταμόλη δεν μπορούν να βρουν ούτε στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ποτέ δεν στηρίχθηκε από την πολιτεία και γκρινιάζουμε ότι πρέπει να βρεθούν προγράμματα στήριξης για να έχουμε δική μας επάρκεια. Όλο αυτό είναι δύσκολο. Οι πολυεθνικές έχουν το μυαλό τους στις εξαγωγές, εδώ η παρακεταμόλη για το ντεπόν στοιχίζει 2 ευρώ και στην Ευρώπη 10 ευρώ, οπότε όλες οι πολυεθνικές προτιμούν να τα δίνουν έξω. Εμείς προσπαθούμε καθημερινά να δεσμεύσουμε τις ποσότητες που χρειάζονται για τους συμπολίτες μας. Κάνουμε προσπάθειες για να βρεθεί άμεσα λύση, ο αγώνας μας συνεχίζεται αλλά δεν ξέρουμε τι ανταπόκριση θα έχουμε προκειμένου να μην μείνει η αγορά. Είναι ένα πρόβλημα που έφτασε στο 100% δυσκολίας και προσπαθούμε με παρεμβάσεις να το λύσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Να υπάρχει τουλάχιστον η ημερήσια κατανομή και επάρκεια. Πιστεύω να μην επιδεινωθεί το πρόβλημα και να το δουν έγκαιρα για να δοθεί λύση».

Προηγούμενο άρθροΝτίνος Κλειτσιώτης: Με το τέλος του έτους αποχωρώ από τη διοίκηση του Νοσοκομείου έχοντας τιμήσει την τιμή που μου έκανε η κυβέρνηση
Επόμενο άρθροΗ ΔΕΥΑ Καβάλας ζητάει διαγραφή του χρέους της ρήτρας αναπροσαρμογής και αρνείται να μετακυλήσει το κόστος στους δημότες