Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ αποφάσισε την αύξηση του κεφαλαίου της Εργοανάπτυξης ΑΕ μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή. Παράλληλα έγινε αναφορά στην υπόθεση των Λουτρών Ελευθερών που η ίδια διαχειρίζεται παρουσία και του επενδυτή κ. Χαρακίδη.

Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε ότι «η Εργοανάπτυξη απασχόλησε σε δύο φάσεις το Σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πριν την ημερήσια διάταξη σε επερώτηση του Δημήτρη Λυμπεράκη, απάντησε ο πρόεδρος Αρχέλαος Γρανάς για την κατάσταση που βρίσκονται τα Λουτρά Ελευθερών και η επένδυση σχετικά με αυτήν. Ήταν εκεί και ο επενδυτής, Κυριάκος Χαρακίδης, που έδωσε κι αυτός τις δικές του απαντήσεις για την εξέλιξη των διαδικασιών.

Στη συνέχεια, όταν η ώρα για θέματα της ημερήσιας διάταξης, υπήρχε μια εισήγηση δική μου που υποστήριξα και προφορικά, ύστερα από το συμμάζεμα των οικονομικών της Εργοανάπτυξης που έγινε από το 2019 και μετά, με την πολύτιμη προσπάθεια του προέδρου του Δ.Σ. Αρχέλαου Γρανά και τη δική μου βοήθεια, αποφασίστηκε η αύξηση του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο των 250 χιλιάδων αναλώθηκε όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η Εργοανάπτυξη, από το 1990 περίπου. Κι έτσι έπρεπε διαδικαστικά να φαίνεται ότι μειώθηκε το κεφάλαιο από τις 250 στις 30 χιλιάδες ευρώ περίπου και στη συνέχεια για αν μπορέσει η επιχείρηση αυτή να συνεχίσει να υπάρχει και να επιτελέσει τους αναπτυξιακούς σκοπούς που έχει, αποφασίστηκε η αύξηση του κεφαλαίου κατά 50 χιλιάδες ευρώ. Η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι 90%, που σημαίνει ότι θα βάλει περίπου 45 χιλιάδες ευρώ».

ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 15-10

Πρόσθεσε ότι «πιστεύουμε πως έτσι θα πάει μπροστά η επιχείρηση και θα μπορέσει να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, να συνεργαστεί με εξωτερικούς συνεργάτες, να διεκδικήσει ευρωπαϊκά προγράμματα, να έχει και μια παρουσία πέρα από τα Λουτρά Ελευθερών.

Η ψηφοφορία ήταν 15 υπέρ και 10 κατά. Μεταξύ των αρνητικών ψήφων ήταν κι αυτή του Θόδωρου Μαρκόπουλου. Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη κακοπιστία από μερίδα της αντιπολίτευσης και κάποιες ύβρεις. Το Περιφερειακό Συμβούλιο κάνει τη δουλειά του, η αντιπολίτευση τη δική της, πολλές φορές ξεφεύγουμε από τα όρια όλοι αλλά το θέμα είναι να προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθροΑυτήν τη στιγμή επικρατεί μια μεσοβέζικη κατάσταση», δήλωσε για τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης, Νίκος Τσιλογιώργης
Επόμενο άρθροΠροϊόντα στους δικαιούχους του μοίρασε την Τρίτη το Κοινωνικό Παντοπωλείο