Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοίρασε προϊόντα σε δημότες με χαμηλό εισόδημα. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε ότι και τα Χριστούγεννα θα προβούν σε αντίστοιχη διανομή τροφίμων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «την Τρίτη προβήκαμε σε διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ήταν ένα ευρύ πλέγμα προϊόντων τροφίμων εκτός από νωπά. Σκόπιμα δεν είχαμε κρέατα αυτήν τη φορά διότι θα προβούμε σε μία μεγάλη εκτεταμένη διανομή Κοινωνικού Παντοπωλείου παραμονές των Χριστουγέννων, την τελευταία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα. Θα είναι και η τελευταία διανομή, κλείνει ο διαγωνισμός για το 2022. Νομίζω μείναμε συνεπείς σ’ αυτό που είχαμε υποσχεθεί, ότι θα έχουμε τακτικές διανομές. Θα ολοκληρώσουμε με 5 διανομές μέσα σ’ αυτήν τη χρονιά.

Παρατηρώ ότι αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων, πλέον έχουμε ξεπεράσει τους 300 κι αν κρίνω από τις κοινωνικές συνθήκες και τις αιτήσεις που υπάρχουν, η εκτίμησή μου είναι ότι μέσα στο χειμώνα θα αυξηθεί ακόμη πιο πολύ η ανάγκη για παροχή τροφίμων σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εμείς στον προϋπολογισμό που σύντομα θα ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε ως πρόθεση και στόχο να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό διότι πλέον οι ανάγκες είναι αρκετά μεγαλύτερες».

ΓΙΑ 1-1,5 ΜΗΝΑ

Πρόσθεσε ότι «τα είδη που διανεμήθηκαν είναι κυρίως είδη μπακαλικής, δηλαδή λάδι, τυρί, κασέρι, ρύζι, μακαρόνια, αλεύρι, μαρμελάδα και τα οποία καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των δικαιούχων για τουλάχιστον 1 με 1,5 μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα, που θα ακολουθήσει μια πάρα πολύ εκτεταμένη διανομή για να μπορούν τουλάχιστον για ένα τρίμηνο να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει τρόφιμα, καλύπτει ένα μέρος των αναγκών των δικαιούχων αλλά εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, με τις κοινωνικές ανάγκες, με την εκτίναξη των τιμολογίων ενέργειας, οι πολίτες έχουν πιο μεγάλη ανάγκη για οικονομική στήριξη. Καλύπτει το Κοινωνικό Παντοπωλείο ένα μέρος των αναγκών των αδύναμων οικογενειών αλλά δεν είναι από μόνο του αρκετό για να συμβάλλει στην εκτόνωση των προβλημάτων επιβίωσης που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά στην περιοχή και στη χώρα γενικότερα. Μακάρι να μην υπήρχαν ανάγκες για Κοινωνικά Παντοπωλεία αλλά, δυστυχώς, όχι μόνο υπάρχουν αλλά θα αυξηθούν αυτές οι ανάγκες τουλάχιστον αυτόν το χειμώνα».

Προηγούμενο άρθροΤο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ αποφάσισε την αύξηση του κεφαλαίου της Εργοανάπτυξης ΑΕ, συζήτηση για τα Λουτρά Ελευθερών
Επόμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Κερδίζουμε το στοίχημα για ποιοτικότερες υπηρεσίες Υγείας