Αμετάβλητη είναι η κατάσταση στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας- Πρίνου καθώς τα δρομολόγια είναι 3 καθημερινά από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη και Παρασκευή έως Κυριακή είναι 2. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών επέλεξε μία Σολομώντεια λύση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «μπήκαμε ήδη στη νέα δρομολογιακή περίοδο που άρχισε από τη 1 Νοεμβρίου. Δυστυχώς η εισήγηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών πέρασε, δεν βρήκαμε καμία αντίσταση από το υπουργείο Ναυτιλίας παρά τις προτάσεις που κατέθεσαν 4-5 φορείς της Καβάλας για αύξηση των δρομολογίων κατά τη χειμερινή περίοδο. Αυτήν τη στιγμή επικρατεί μια μεσοβέζικη κατάσταση. Δόθηκε μια Σολομώντεια λύση από το υπουργείο ικανοποιώντας μερικώς το επιβατικό κοινό και τους φορείς.

Αυτήν τη στιγμή, από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη, έχουμε τρία δρομολόγια. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έχουμε δύο δρομολόγια, με τη διαφορά ότι το δρομολόγιο της Κυριακής μεταφέρεται στις απογευματινές ώρες για να εξυπηρετείται ο κόσμος που επιστρέφει. Παρά το ότι έχουμε αύξηση των πλοίων, είναι 15 από 4 ναυτιλιακές εταιρείες, τα δρομολόγια παραμένουν στάσιμα και η συγκεκριμένη γραμμή υποβαθμισμένη. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι το υπουργείο Ναυτιλίας χώρισε τη χειμερινή περίοδο σε 4 υπό-περιόδους. Ανάλογα με τον αριθμό των πλοίων, τα δρομολόγια γίνονται αποκλειστικά από ένα πλοίο, αυτήν τη στιγμή μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου γίνονται από την Κοινοπραξία. Μετά αναλαμβάνει η νέα ναυτιλιακή εταιρεία και πάει λέγοντας μέχρι να ολοκληρωθεί η χειμερινή περίοδος».

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ

Πρόσθεσε ότι «οι ναυτεργάτες διαμαρτύρονται αφού όταν τελειώσει η εταιρεία τους τα δρομολόγια, μπαίνουν αναγκαστικά σε αργία και θα μείνουν άνεργοι για ένα διάστημα.

Είναι παράλογο πώς η Παρασκευή μένει έξω από τις μέρες με τα τρία δρομολόγια. Αν οι ναυτιλιακές εταιρείες ήθελαν να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό θα μπορούσαν να έχουν τα τρία δρομολόγια από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Τα Σαββατοκύριακα ο κόσμος μετακινείται στο νησί. Άρα έχουμε περισσότερη ανάγκη τα δρομολόγια τις τελευταίες τρεις μέρες της εβδομάδας. Ωστόσο βλέπουμε ότι τα δρομολόγια που εκτελούνται είναι δημόσιας υπηρεσίας, είναι υποχρεωμένες να τα εκτελούν. Η γραμμή του Πρίνου δεν υπάρχει στον ετήσιο προγραμματισμό τους. Κι αυτό είναι κάτι που το επιβάλλαμε, όσες εταιρείες είναι στη γραμμή της Κεραμωτής, να εκτελούν δρομολόγια και στον Πρίνο».

Προηγούμενο άρθροΑνεξέλεγκτη  πορεία ΙΧ  και προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και έναν πυροσβεστικό κρουνό….
Επόμενο άρθροΤο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ αποφάσισε την αύξηση του κεφαλαίου της Εργοανάπτυξης ΑΕ, συζήτηση για τα Λουτρά Ελευθερών