Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Καβάλας στις 7 το απόγευμα. Ο πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε ότι έγινε ένας απολογισμός της τουριστικής χρονιάς που ήταν ιδιαίτερα αποδοτική.

Νωρίτερα χθες δήλωσε ότι «θα δούμε τα αποτελέσματα. Θα γίνει και αποτίμηση της τουριστικής περιόδου, καθώς η Καβάλα είναι πόλη που η κύρια τουριστική της περίοδος είναι τους καλοκαιρινούς μήνες κι γι’ αυτούς γίνεται η μεγαλύτερη προσπάθεια. Θα δούμε τα αποτελέσματα, πώς πήγε η χρονιά και θα κάνουμε μια συζήτηση- προετοιμασία για το 2023. Θα ακούσουμε τις ιδέες των φορέων –σχεδόν όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό συμμετέχουν στην Επιτροπή- ώστε να σχεδιάσουμε την τουριστική προβολή της επόμενης χρονιάς. Θα έχουμε ένα διάστημα ως το τέλος του χρόνου για να κάνουμε τα σωστά βήματα προετοιμασίας».

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2019

Πρόσθεσε ότι «η χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά. Πλησιάσαμε τα νούμερα του 2019 και αυτά θέλουμε να δούμε. Αναπτύχθηκαν πάρα πολλά σημεία του τουριστικού μας προϊόντος και ένα είναι αυτό που θαυμάζουμε, πλέον, πολύ συχνά στο λιμάνι μας, ο τουρισμός κρουαζιέρας. Είναι μια μορφή τουρισμού αρκετά αποδοτική. Μπορεί να μην μένουν οι τουρίστες μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην απασχολούνται οι τουριστικές μονάδες αλλά επωφελείται η αγορά και η οικονομία της πόλης. Αυτά πρέπει να δούμε διότι ο στόχος μας είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Οι τουρίστες είναι δεδομένοι το καλοκαίρι, έχουμε πληρότητα σχεδόν 100% αυτούς τους μήνες και το στοίχημα είναι να κερδίσουμε τουρίστες το φθινόπωρο, την άνοιξη και το χειμώνα».

Προηγούμενο άρθροΗ Καβάλα κέρδισε το πρώτο στοίχημα στον τουρισμό κρουαζιέρας
Επόμενο άρθροΤη 14η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου Καβάλας για το 2022 ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή