Για πρώτη φορά ελλιμενίστηκαν την ίδια μέρα 3 κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι της Καβάλας και συγκεκριμένα τη Δευτέρα. Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας κ. Άννα Θυσιάδου σημείωσε ότι το στοίχημα για φέτος το κέρδισαν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν μια πάρα πολύ ωραία είναι. Είναι κάτι που το δουλέψαμε, το δουλεύουμε ακόμη και δεν έχουμε σταματήσει. Όπως είχα πει εξ αρχής, ο στόχος μας είναι να πηγαίνουμε με αργά αλλά σταθερά βήματα κι οι καρποί των κόπων μας ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται. Είναι η πρώτη τουριστική σεζόν που έχουμε κάθε εβδομάδα, περίπου, ένα κρουαζιερόπλοιο. Φυσικά υπάρχουν και οι μέρες που έχουμε μέχρι και τρία κρουαζιερόπλοια, όπως ήταν τη Δευτέρα. Την Τρίτη ήρθε ένα ακόμη αρκετά μεγάλο σκάφος σε όγκο και με πολλούς επιβάτες. Ο αριθμός των επιβατών είναι κάτι που ενδιαφέρει την πόλη και τα μέτρα του σκάφους κάτι που ενδιαφέρει το λιμάνι.

Είναι μια προσπάθεια που έγινε από κοινού, οι συνεργίες είναι που αποδίδουν αποτελέσματα, μαζί με το Επιμελητήριο και το Δήμο Καβάλας και πιο συγκεκριμένα με τη Δημωφέλεια. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτήν την άριστη συνεργασία που έχουμε. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών που μας επισκέπτονται, το βασικό είναι ότι έχει πραγματοποιηθεί η αύξηση, η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα έρθει φέτος στο λιμάνι της Καβάλας είναι στις 15 Νοεμβρίου. Και αυτό ήταν ένα ακόμη στοίχημα για εμάς».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για την επόμενη χρονιά είπε ότι «έχουμε ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις και τις επικοινωνίες με τις εταιρείες κρουαζιέρας και τους πράκτορες για το επόμενο έτος. Ο αριθμός των αφίξεων κυμαίνεται στα φετινά επίπεδα, ωστόσο ο στόχος μας είναι τα μικρά και σταθερά βήματα. Θέλουμε να καταφέρουμε να μένουν τα κρουαζιερόπλοια έστω ένα βράδυ στην Καβάλα.

Με την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τον Νομίατρο, το Λιμεναρχείο της Καβάλας, με το ΚΕΑΒ και με το Νοσοκομείο, να γίνουμε ένα λιμάνι που να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά covid. Και πράγματι δεν υπήρξε κανένα θέμα στη διαχείριση αυτού.

Συνεπώς, έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταιρειών και πάμε για τον επόμενο στόχο, να δούμε αν μπορούμε να κατακτήσουμε διανυκτέρευση. Αυτό μας ενδιαφέρει κυρίως, να δει ο τουρίστας την πόλη μας και τη νύχτα που είναι εξίσου όμορφη η πόλη. Γιατί να το χάσει αυτό».

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία της Κ.Σάρδη η Εκδήλωση έναρξης του MSc in Oil & Gas Technology του Τμήματος Χημείας ΔΙΠΑΕ
Επόμενο άρθροΣυνεδρίασε χθες το απόγευμα η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Καβάλας