Μεταβατική χαρακτηρίζεται η περίοδος και για την αγορά της Καβάλας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε πως οι καταναλωτές δεν έχουν οικονομική ευχέρεια και καταναλώνουν μόνον είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η εικόνα της αγοράς παραμένει ίδια. Έτσι κι αλλιώς ο Σεπτέμβριος προς τον Οκτώβριο είναι μεταβατική περίοδος. Τελειώνουμε από την καλοκαιρινή σεζόν, παραλαμβάνουμε τα νέα προϊόντα και προχωράμε προς τη χειμερινή. Αυτά, βέβαια, γινόντουσαν υπό κανονικές συνθήκες. Στην παρούσα φάση επειδή δεν είναι κανονικές, παρ’ όλο που ξεπεράσαμε την εποχή που λόγω πανδημίας ο κόσμος ήταν αρκετά κουμπωμένος, ο κόσμος κυκλοφορεί αλλά δεν έχει λεφτά στην τσέπη του. Οπότε, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, μπορώ να πω και χειρότερο, αφού δεν υπάρχουν και τα μίνι ευεργετήματα από πλευράς κυβέρνησης. Στην περίοδο του covid υπήρχαν κάποιες απαλλαγές ενοικίων, μεταφορές επιταγών και γενικότερα των υποχρεώσεων, αλλά επειδή όλος αυτός ο λογαριασμός ήρθε τώρα κι ο κόσμος είναι τελείως αδύναμος από οικονομικής άποψης, λόγω της αβεβαιότητας για το τι θα γίνει το χειμώνα αλλά και της δυσκολίας να καταναλώσει προϊόντα που δεν είναι πρώτης ανάγκης, έτσι οδηγούμαστε στο αρνητικό πρόσημο στην αγορά, μία αβεβαιότητα και προχωράμε με όση αισιοδοξία μας έχει μείνει ως εμπόρους κι επιχειρηματίες για να μπορέσουμε να βγάλουμε αυτόν το δύσκολο χειμώνα».

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΕΩΝ

Πρόσθεσε ότι «δεν σταματάμε να ψάχνουμε λύσεις, δεν σταματάμε να απαιτούμε και να προτείνουμε. Κοστολογημένες προτάσεις που μπορούν να βοηθήσουν την αγορά. Από ‘κει και μετά, αυτοί που έχουν τη δύναμη και τις τύχες μας στα χέρια τους, είναι αυτοί που θα πρέπει να αναλάβουν και τις πρωτοβουλίες».

Προηγούμενο άρθροΜε κόστος γύρω στο 1,5 ευρώ το λίτρο, με τα σημερινά δεδομένα, θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά, στη Λαϊκή Αγορά της Καβάλας