Με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά συναντήθηκαν οι Μικροπωλητές των Λαϊκών Αγορών Καβάλας. Ο πρόεδρός τους κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σημείωσε ότι του μετέφεραν τα κυρίαρχα ζητήματά τους.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι «συναντηθήκαμε με τον κ. Καββαθά, καθώς το σωματείο μας είναι μέλος της ΟΕΒΕΚ και της ΓΣΕΒΕΕ εδώ και πολλά χρόνια. Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της ΟΕΒΕΚ κ. Χατζηχρήστου και μετά την εκλογή του Παναγιώτη Αρσονιάδη στη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, ήρθε ο κ. Καββαθάς στο χώρο της Λαϊκής. Στην περίπου μία ώρα που έμεινε εκεί, συζητήσαμε διάφορα θέματα, γύρω από το θεσμό των λαϊκών αγορών και γενικότερα θέματα που αφορούν την οικονομία και την αγορά. Βάλαμε τα προβλήματα στο τραπέζι, κάποια μη τόσο άμεσα και σοβαρά τα αφήσαμε για να τα παρουσιάσουμε στον κ. Αρσονιάδη που είναι και εκπρόσωπός μας ώστε να τα θέσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΣΕΒΕΕ. Πήραμε μία υπόσχεση ότι πολλά θέματα θα γίνει προσπάθεια να λυθούν. Θεωρώ ότι ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση και θα έχει αποτέλεσμα.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισκέπτεται τη Λαϊκή Αγορά. Να μην ξεχνάμε ότι το Σωματείο των Εμπόρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Καβάλα. Θεωρώ ότι όλο αυτό θα έχει βραχυπρόθεσμα ένα αποτέλεσμα. Το νέο Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ εκλέχθηκε πρόσφατα, οπότε θα τεθούν σύντομα τα θέματα και θα προσπαθήσουν να δώσουν λύση».

ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΑ

Πρόσθεσε ότι «αυτήν την περίοδο τα πράγματα είναι πάρα πολύ στριμωγμένα. Η ενεργειακή κρίση έφερε την αύξηση στο πετρέλαιο κίνησης που είναι το βασικό μας έξοδο. Ο κόσμος σιγά- σιγά απομακρύνεται από τη πόλη μας. Το φετινό καλοκαίρι ήταν από τα καλύτερα, προσωπικά δεν έχω δει ποτέ άλλοτε τόσους τουρίστες στην πόλη μας. Αυτό βοήθησε την αγορά, αλλά πλέον μπαίνουμε στο χειμώνα.

Δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε με την ενεργειακή κρίση που περνάμε, υπάρχει κι ο πόλεμος σε εξέλιξη. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά, να βοηθήσει ο καιρός όπως κάνει ως τώρα κι ευελπιστούμε για το καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΣε μεταβατική περίοδο οι έμποροι της Καβάλας, προετοιμάζονται για το χειμώνα
Επόμενο άρθροΚαλάθι νοικοκυράς: «Κλειδώνουν» σήμερα τα προϊόντα που θα περιέχει – Τη λίστα περιμένουν τα σούπερ μάρκετ