Από τις 15 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει στην Καβάλα η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτης Πούλος σημείωσε ότι η τιμή θα κυμανθεί γύρω στο 1,5 ευρώ το λίτρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει από τα διυλιστήρια την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου για να γίνουν οι εκτελωνισμοί, οπότε νομίζω ότι από την επόμενη μέρα αρκετοί συνάδελφοι θα είναι έτοιμοι να το διαθέσουν. Υπάρχει μια εξαγγελία και ένας Νόμος του κράτους για επιδότηση των 25 λεπτών ανά λίτρο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Το κακό είναι ότι έχουν ανέβει πάρα πολύ τα καύσιμα και δυστυχώς η μέση τιμή προβλέπεται, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά όπως η αύξηση των τελευταίων ημερών, να κυμανθεί με τα σημερινά δεδομένα θα είναι εδώ στην Καβάλα κοντά στο 1,50-1,55 ευρώ το λίτρο. Αυτή θα είναι η τιμή έχοντας αφαιρεθεί η επιδότηση του κράτους και θα πουλήσουμε στην αντλία. Οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης έχουν διευρυνθεί. Φέτος το όριο είναι μέχρι 25 χιλιάδες ευρώ ετήσιο εισόδημα και δίνονται κάποια χρήματα παραπάνω σε σχέση με πέρυσι».

ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ

Πρόσθεσε ότι «δεν ξέρουμε πώς θα πάει η κατάσταση. Οι τιμές που λέω είναι με επιφύλαξη καθώς υπάρχουν μεγάλες μεταβολές στο αργό πετρέλαιο, στην ισοτιμία ευρώ- δολαρίου, και δημιουργούν ένα πολύ ανησυχητικό μείγμα για τα καύσιμα γενικώς. Και οι τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης, ενώ είχαμε μια καθοδική τάση, δυστυχώς πήραν ξανά την ανιούσα. Έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο στα περισσότερα πρατήρια, με πολύ πιο αυξημένο το πετρέλαιο κίνησης διότι δεν υπάρχει και η επιδότηση που υπήρχε μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Υπάρχει μία οδηγία από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου θέρμανσης οπότε αυτό θα φέρει αύξηση των τιμών. Βλέπουμε ότι υπάρχει ένα άσχημο μείγμα για το τι μέλλει γενέσθαι, όχι μόνο για τα καύσιμα αλλά δυστυχώς με όλα τα ενεργειακή προϊόντα».

Προηγούμενο άρθροΒαθμολογία Super League 1: Ανέβηκε στις θέσεις των play off ο Ατρόμητος
Επόμενο άρθροΣε μεταβατική περίοδο οι έμποροι της Καβάλας, προετοιμάζονται για το χειμώνα