Η Ρωσία συνεχίζει την εισβολή στην Ουκρανία, με νέους βομβαρδισμούς να σημειώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως την Πέμπτη χτύπησε τουλάχιστον 114 στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας «έπληξε 76 στρατιωτικούς στόχους», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, σύμφωνα με τον οποίο ανάμεσα στους στόχους ήταν δύο αποθήκες πυρομαχικών, συγκεντρώσεις στρατευμάτων και οχηματοπομπές. Υπολόγισε ότι η ουκρανική πλευρά έχασε τουλάχιστον 320 στρατιώτες.

Ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον άλλων 38 στρατιωτικών στόχων, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως καταστράφηκαν έξι αποθήκες πυρομαχικών και καταρρίφθηκαν αρκετοί ουκρανικοί πύραυλοι Tochka-U.

Σφυροκόπημα σε Μικολάγιφ και Οδησσό

Κάποιοι απ αυτούς τους στόχους φαίνεται πως ήταν στο Μικολάγιφ και την Οδησσό. Σύμφωνα με τη διοίκηση των δυνάμεων της νότιας Ουκρανίας, το Μικολάιφ «χτυπήθηκε ξανά από πολλούς εκτοξευτήρες πυραύλων Smerch» με αποτέλεσμα σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα να υποστούν ζημιές. Η διοίκηση, που ενημέρωσε σχετικά μέσω Facebook, δεν έκανε λόγο για απώλειες.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν επίσης στην Οδησσό, όπου πάντως ο Σερχίι Μπρατσούκ, ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή, διαβεβαίωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα ελέγχει την κατάσταση, χωρίς να αναφερθεί σε ζημιές ή θύματα.

«Όχι» σε αίτημα διαπραγματεύσεων για τους Ουκρανούς που βρίσκονται στο Azovstal

Η Μόσχα απέρριψε επίσης τις εκκλήσεις να διεξαχθούν διαπραγματεύσεις για το άνοιγμα ανθρωπιστικού διαδρόμου ώστε να απομακρυνθούν μαχητές και άμαχοι που βρίσκονται παγιδευμένοι στη χαλυβουργία Azovstal της Μαριούπολης.

«Ο πρόεδρος Πούτιν το είπε καθαρά: οι άμαχοι μπορούν να φύγουν, μπορούν να κινηθούν προς όποια κατεύθυνση επιθυμούν· όμως οι στρατιωτικοί πρέπει να βγουν έξω και να καταθέσουν τα όπλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Η Ρωσία εγγυάται τις ζωές τους και ότι θα τους προσφερθεί ιατρική περίθαλψη εάν χρειάζονται, αλλά τίποτα περισσότερο», πρόσθεσε.

Η Ρωσία δεν προτίθεται να τους επιτρέψει ασφαλή διέλευση και ο Πεσκόφ επέμεινε στο ότι δεν τίθεται θέμα διαπραγματεύσεων για αυτό.

«Η Ουκρανία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, αλλά η Ρωσία μεγαλύτερες»

Την ίδια ώρα ο σύμβουλος του Ζελένσκι Ολεξίι Αρεστόβιτς ανέφερε πως η Ουκρανία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες στον πόλεμο με τη Ρωσία, όμως η Μόσχα έχει χάσει πολλούς περισσότερους στρατιώτες, υποστήριξε ο Ολεξίι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Αρεστόβιτς χαρακτήρισε εξάλλου την κατάσταση στα μέτωπα δύσκολη, αλλά ελέγξιμη.

Προηγούμενο άρθροΕπικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο – Ο Ακάρ έκανε τον ανήξερο στον Παναγιωτόπουλο
Επόμενο άρθροΗπατίτιδα στα παιδιά: Πως μια ήπια νόσος έγινε… ο τρόμος των παιδιάτρων