Χωρίς νεότερες εξελίξεις σχετικά με τη μεταφορά της δομής φιλοξενίας από το στρατόπεδο Ασημακοπούλου στην Καβάλα εμφανίστηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του από την πόλη, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ερωτηθείς για την πορεία του ζητήματος, αλλά και για τις δομές της Καβάλας, της Δράμας και των Σερρών, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια νεότερη ανακοίνωση, καθώς δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ο χώρος στον οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί η δομή της Καβάλας.
«Έχουμε αναφέρει ότι η επιθυμία μας είναι, άμα βρεθεί χώρος, να μεταφερθεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας ότι έχουν χρηματοδοτηθεί οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αξιοποίηση του χώρου.
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού, η μεταφορά της δομής παραμένει επιθυμία του υπουργείου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής συγκεκριμένη τοποθεσία ή χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή της. «Πρέπει χώρος να προσδιοριστεί», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η βασική εκκρεμότητα για να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα.





