Η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο την περασμένη Τετάρτη (27.04.2022) όταν μέσα σε μερικές ώρες προχώρησε σε άνευ προηγουμένου μπαράζ υπερπτήσεων και παραβιάσεων στο Αιγαίο αλλά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έκανε ότι δεν… ήξερε τίποτα όταν του τηλεφώνησε ο Έλληνας ομολόγός του, Χουλουσί Ακάρ.

126 υπερπτήσεις και δεκάδες παραβιάσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο έκανε τη Τουρκία, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση της Αθήνας, η οποία προχώρησε σε δυο διαβήματα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα, «πάγωσε» τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Και ενώ η Ελλάδα αντιδρά σε διπλωματικό επίπεδο στις ακρότητες της Τουρκίας στο Αιγαίο, αίσθηση προκαλεί η αντίδραση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, όταν ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Παναγιωτόπουλος του τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί για τις παραβιάσεις.

Ο υπουργός Άμυνας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του για να του εκφράσει τη δυσφορία του για τις συνεχείς παραβιάσεις. Αλλά η αντίδραση που εισέπραξε από τον Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με την Καθημερινή, ήταν πως «θα το τσεκάρει»! Σαν δηλαδή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας να μην γνώριζε τι έκανε τη Πολεμική Αεροπορία της χώρας του στο Αιγαίο…

Και ενώ η Ελλάδα αποφάσισε να ενεργοποιήσει την αντιαεροπορική της άμυνα στα νησιά, στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας στην Τουρκία, η Άγκυρα επιχείρησε να κάνει το άσπρο, μαύρο, κατηγορώντας την Αθήνα για… τριήμερο παραβιάσεων, για το οποίο, όμως, δεν διαμαρτυρήθηκε παρά μόνο μετά τα δυο διαβήματα της Ελλάδας και τη γνωστοποίηση πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ενημερώσει το ΝΑΤΟ για τις παραβιάσεις!

Στους “τσαμπουκάδες” της Τουρκίας στο Αιγαίο, η Ελλάδα απαντά με τρεις κινήσεις και στην Αθήνα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα για το επόμενο διάστημα, μιας και δεν είναι λίγοι όσοι δεν αποκλείουν θερμό επεισόδιο αλλά και κάποια απειλητική κίνηση και προς την Κύπρο.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Θάσου ευχαριστεί τη Θεατρική Ομάδα Λιμένα Θάσου για την στήριξη πολιτών της Θάσου που δοκιμάζονται
Επόμενο άρθροΠόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι βομβαρδισμοί σε Οδησσό και Μικολάγιφ – «Όχι» της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις για το Azovstal