Ο Δήμος Καβάλας επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ για το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν αφίσες στους κάδους απορριμμάτων για το φεστιβάλ του. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητα κ. Κυριάκο Σταυρίδη ο νόμος είναι ίδιος για όλους.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν ενόψει του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο Φαλήρου. Οι υπάλληλοι που έχουμε έξω διαπίστωσαν ότι κόλλησαν αφίσες πάνω σε κάδους απορριμμάτων κι ανακύκλωσης, οπότε εφαρμόζοντας τον κανονισμό κόπηκε το ανάλογο πρόστιμο. Την επόμενη μέρα, διότι αυτοί που κόλλησαν τις αφίσες δεν τις ξεκόλλησαν και δεν καθάρισαν τους κάδους, στείλαμε το προσωπικό να τους καθαρίσει κι ήταν μια δύσκολη δουλειά.

Πρέπει όλοι να συμμετέχουν σ’ αυτήν την προσπάθεια που γίνεται για την καθαριότητα της πόλης. Από πλευράς αφισοκόλλησης δεν υπάρχει κάτι εδώ και χρόνια. Χθες είχαμε ένα συμβάν με ένα νυχτερινό κατάστημα της Ελευθερούπολης και κόπηκε το ανάλογο πρόστιμο. Οφείλουμε να είμαστε πιο συνεργάσιμοι στον τομέα της καθαριότητας στην πόλη.

Ήρθαν στην Επιτροπή Ενστάσεων, από την πλευρά της Επιτροπής δεν έγινε δεκτό να σβηστεί ή να μειωθεί το πρόστιμο, διότι δεν έγινε προσπάθεια την επόμενη μέρα να κατέβουν και να καθαρίσουν τους κάδους και το πρόστιμο έμεινε ως έχει. Εμείς κοιτάμε να είναι καθαρή η πόλη. Τα προηγούμενα χρόνια δείξαμε κάποια ανοχή αλλά αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Για απορρίμματα των μεταναστών στο περιαστικό δάσος είπε ότι «είναι η 5η φορά μετά την τελευταία φωτιά που μαζεύουμε πράγματα. Ανέβηκαν γύρω στους 15 υπάλληλους του Δήμου Καβάλας με δύο φορτηγά και κουβαλήσαμε πάνω από 120-130 σακούλες με πράγματα. Εμείς πήγαμε 5 φορές συν 3 οι εθελοντικές ομάδες. Είναι ένα μονοπάτι που προχωράς και συνεχώς βρίσκεις. Είναι ένα μονοπάτι που έχουν χαράξει οι μετανάστες για να περνάνε. Θα ανέβουμε ξανά να δούμε τι γίνεται. Σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να κοπεί αυτό το μονοπάτι που ξεκινάει πιο έξω από το νομό μας. Και πρέπει οπωσδήποτε να προστατέψουμε το περιαστικό δάσος μας. Ανάβουν φωτιές και την παρατάνε αν υποπτευθούν ότι υπάρχει κίνηση εκεί κοντά. Όλο το καλοκαίρι φροντίσαμε να μην υπάρχει πουθενά εστία φωτιάς και πρέπει τώρα το χειμώνα που η διέλευσή τους θα είναι μεγαλύτερη, να προστατεύσουμε το δάσος. Πρέπει να μαζευτούμε όλοι οι φορείς και να δούμε πώς θα το σταματήσουμε αυτό».

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΠρος επίλυση είναι το πρόβλημα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»
Επόμενο άρθροΕνεργειακή Αιγαίου: Νέα «σελίδα» με νέο Σωματείο Εργαζομένων