Σε επίλυση είναι το πρόβλημα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ανέστη Δημητριάδη αναμένουν να έρθουν τα χρήματα από το κράτος αν και ο Δήμος Καβάλας θα προπληρώσει τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «είχαμε ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Είχαμε μια υπόσχεση για τα κονδύλια ώστε να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων. Δυστυχώς παραμένουν προς το παρόν υποσχέσεις και ευελπιστούμε μέσα στην εβδομάδα να έρθουν τα χρήματα. Από εμάς όλες οι απαραίτητες κινήσεις έχουν γίνει. Μας είπαν ότι τέλος της εβδομάδας θα είχαμε τα χρήματα, αυτά δεν φάνηκαν. Παρ’ όλα αυτά θα πληρώσουμε με ιδία έσοδα τη μισθοδοσία τους καθώς είμαστε ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που τους έχουμε κάνει συμβάσεις αορίστους χρόνους. Και με τη καινούργια χρονιά θα δούμε τι θα κάνουμε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει κινητοποίηση όλων των υπαλλήλων του προγράμματος στην Αθήνα. Δεν τους δέχθηκε ο υπουργός κ. Βορίδης αλλά ο τεχνικός διευθυντής του υπουργείου. Τους έδωσε υπόσχεση ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνουν κάποιες κινήσεις από τη μεριά της κυβέρνησης ώστε να λυθεί το πρόβλημα. Ευελπιστούμε να είναι συνεπείς στα λόγια τους και να δώσουν μια πάγια λύση».

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Για τους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου στους Παιδικούς Σταθμούς είπε ότι «είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Τα χρήματα και αυτών των ανθρώπων δεν έχουν έρθει παρ’ όλες τις προσπάθειές μας και τις πιέσεις που έχουμε ασκήσει. Αυτό που καταφέραμε είναι πάλι με ιδία έσοδα από μια εξτρά επιχορήγηση που αναμένεται να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. χθες το βράδυ), να πληρωθούν στις 10 Νοεμβρίου. Όμως δεν παύει να υφίσταται η ταλαιπωρία τους. Ψάχνουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση. Στους μεγάλους δήμους με πολύ προσωπικό, όπως σε μας, το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και μένουν άνθρωποι απλήρωτοι ενώ εργάζονται».

ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Τέλος, για το θέμα της παιδαγωγού που κατηγορήθηκε για απρεπείς ενέργειες σε παιδιά είπε ότι «τελείωσε η ΕΔΕ από το Νομικό Πρόσωπο, κατατέθηκε την περασμένη Τρίτη και την ίδια μέρα, όπως οφείλαμε, την καταθέσαμε στην Εισαγγελία Καβάλας. Για μας σαν Νομικό Πρόσωπο, το θέμα μπαίνει στο αρχείο διότι τα στοιχεία που έχουμε, δυστυχώς, δεν μας δίνουν το δικαίωμα να παραπέμψουμε στον επόμενο βαθμό τον πειθαρχικό υπηρεσιακό έλεγχο για την συγκεκριμένη παιδαγωγό. Αφήνουμε, όμως, πάντα ένα ανοιχτό παράθυρο, αν προκύψουν παραπάνω στοιχεία να το επαναφέρουμε για επανέλεγχο. Περιμένουμε και τις δικαστικές αποφάσεις».

Προηγούμενο άρθροΗ Ελευθερούπολη 91-87 τον Παπάγο
Επόμενο άρθροΠρόστιμο του Δήμου Καβάλας στο ΚΚΕ για τις αφίσες που κόλλησε στους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης