Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Σε συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση, ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας του Νοσοκομείου, ενώ συζήτησε για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις δυνατότητες και προοπτικές για τη βέλτιστη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Λαζαρίδης συνομίλησε με εργαζόμενους από το ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους, καθώς και με ασθενείς και συνοδούς τους.

Αμέσως μετά, έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκέφθηκα σήμερα, για μία ακόμη φορά, το Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, δυόμισι χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Είχα μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τη Διοίκηση και το προσωπικό, στους οποίους εξέφρασα τις ευχαριστίες μου για όλα όσα έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν, συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Πολλά έχουν γίνει κατά την τελευταία τριετία, το Σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί σημαντικά και δεν θα σταματήσουμε να το στηρίζουμε με τις δυνατότητες που έχουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Αναδιοργανώνονται τα Κέντρα Υγείας, με διασφαλισμένα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ θεσμοθετήθηκε ο Προσωπικός Γιατρός.

Παράλληλα, προχωράμε στην αναβάθμιση της Δευτεροβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και στη λειτουργία νέων Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

Μόνο για το 2022 έχουν προκηρυχθεί 6.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού και αντίστοιχος αριθμός θέσεων είναι διασφαλισμένος και για το επόμενο έτος.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο -μεταξύ άλλων – έρχεται να καλύψει την έλλειψη γιατρών αφενός σε συγκεκριμένες ειδικότητες και αφετέρου σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Δεν έχουμε το “μαγικό ραβδί” για να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την παροχή ποιοτικότερων υπηρεσιών υγείας προς όφελος του πολίτη.

Και αυτό το στοίχημα κερδίζεται».

Προηγούμενο άρθροΠροϊόντα στους δικαιούχους του μοίρασε την Τρίτη το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επόμενο άρθροΦωτιά στο Παπίκιο Όρος στα σύνορα με τη Βουλγαρία – 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στις δύο χώρες