Συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης στην περιοχή της Πλατείας Καπνεργάτη. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης αναφορικά με τη μεταφορά του αγάλματος της Πλατείας Καπνεργάτη εξήγησε ότι θα το επανατοποθετήσουν μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες. Παράλληλα, με αφορμή την πυρκαγιά της Πέμπτης, έθιξε το πολύ σοβαρό θέμα της διέλευσης των παράνομων μεταναστών από το περιαστικό δάσος που εγκυμονεί κινδύνους για την πόλη με τις φωτιές που ανάβουν.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα έργα συνεχίζονται, έχουν λυθεί τα κατασκευαστικά που υπήρχαν στην αρχή, τόσο με τις υποδομές που έπρεπε να γίνουν με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, με τον καθαρισμό του ρέματος αλλά και στον τρόπο κατασκευής, και το έργο συνεχίζεται για να τελειώσει γρήγορα και να μην ταλαιπωρούνται οι καταστηματάρχες. Και ιδίως αυτοί της οδού Κασσάνδρου που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ».

ΑΓΑΛΜΑ

Για το άγαλμα είπε χαρακτηριστικά «σας παρακαλώ, είμαστε σοβαροί άνθρωποι. Όταν βάφεται ένα σπίτι τα έπιπλα μετακινούνται. Κάνουμε μία ανάπλαση. Όπως θα γίνει η διαμόρφωση πρέπει να μετακινηθεί και το άγαλμα θα ξαναμπεί στη θέση, λίγο πιο εκεί, λίγο πιο εδώ, τέλος πάντων θα τοποθετηθεί. Έχουμε πιο σοβαρά θέματα στην πόλη να ασχοληθούμε από το αν θα πρέπει να μετακινηθεί το άγαλμα ή όχι. Αν εξαιρέσουμε κάποιους οι οποίοι πραγματικά έχουν αγωνιστεί για τα συνδικαλιστικά, ακούω και διάφορους άλλους που να μην τους χαρακτηρίσω. Το άγαλμα, λοιπόν, θα μετακινηθεί και θα ξαναμπεί στη θέση του. Ας βρουν άλλο λόγο να κάνουν αντιπολίτευση».

ΠΙΑΤΣΑ ΤΑΞΙ

Για τη μεταφορά της πιάτσας των Ταξί που είναι τώρα μπροστά στον ΟΤΕ είπε ότι «έχουμε μιλήσει με τους ταξιτζήδες, θα γίνει στην οδό Βενιζέλου. Θα οριστικοποιήσουμε το σχέδιο, ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. Θα αργήσει λίγο, τουλάχιστον 5 μήνες. Οπότε σε αυτόν το χρόνο έχουμε το περιθώριο να γίνει ακριβώς η θέση όπου θα μπουν τα ταξί για να βρεθεί η καλύτερη λύση και να μην ταλαιπωρούνται ούτε οι δημότες, ούτε και οι ταξιτζήδες».

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Κατέληξε λέγοντας ότι «το μεγάλο θέμα με το οποίο θα έπρεπε να ασχολούμαστε όλοι μας από χθες (σ.σ. προχθές), είναι ότι κινδυνεύουμε να πάρουμε φωτιά, να κάψουμε το δάσος. Αυτό είναι πολύ βασικό. Η υπηρεσία Καθαριότητας αυτήν τη στιγμή έχει αδειάσει 5 φορτηγά, παντού το δάσος είναι γεμάτο με σλίπινγκ μπαγκ, βρωμιές, ρούχα. Πρέπει να τελειώνει αυτό. Και δεν είναι δουλειά του Δήμου Καβάλας να φυλάει το δάσος και δεν μπορεί ο πολίτης ή ο δημοτικός υπάλληλος να αντικαθιστά την Αστυνομία. Πρέπει να παρθούν μέτρα και δεν αναφέρομαι στην τοπική Αστυνομία, δεν είναι δικό της το θέμα. Αυτή τη δύναμη έχουν, αυτό μπορούν και κάνουν. Έχουν ανοίξει μονοπάτια, αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Διότι δεν είναι τυχαίο ότι όλοι έρχονται σ’ εκείνο το σημείο κι από εκεί διασκορπίζονται. Έχουν περάσει σε GPS, έχουν τα δρομολόγια κι από εκεί πάνε. Πρέπει, λοιπόν, να το σταματήσουν στην αρχή. Το Υπουργείο έχει όλα τα μέσα για να δει από πού έρχονται και να μπορέσει να τους σταματήσει. Διότι προχθές ήμασταν τυχεροί και ήταν πολύ μικρής έκτασης η φωτιά, αλλά αύριο- μεθαύριο δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτά είναι τα σοβαρά θέματα που πρέπει να ασχοληθούμε κι όχι αν θα μεταφέρουμε το άγαλμα 5 μέτρα δεξιά ή 5 μέτρα αριστερά».

Προηγούμενο άρθροΑντίθετος με τη μεταφορά του αγάλματος του καπνεργάτη ο πρόεδρος του Ομίλου «Καβάλα Μπροστά», Γιάννης Εριφυλλίδης
Επόμενο άρθροΑνησυχία για τις προκλήσεις των Τούρκων αλιέων στο Θρακικό Πέλαγος