Ξεκίνησε η αλιευτική περίοδος για τις μηχανότρατες από τη 1 Οκτωβρίου στο βόρειο Αιγαίο και το Θρακικό Πέλαγος. Ο πλοιοκτήτης κ. Παράσχος Αγανικόλας εξέφρασε την ανησυχία του για τους Τούρκους αλιείς και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «να ευχηθούμε καλή αλιευτική περίοδο στους συναδέλφους στο βόρειο και το θρακικό Αιγαίο. Η περίοδος άνοιξε από 1 Οκτωβρίου και οι ελληνικές μηχανότρατες έχουν εισχωρήσει στα ελληνικά ύδατα όπου και εργάζονται. Υπάρχει μεγάλη πληθώρα ψαριών και ο κόσμος μπορεί να φάει άφθονο φρέσκο και ποιοτικό ψάρι.

Φυσικά, τα προβλήματα υπάρχουν κι έχουμε μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αλλά και αυτά που γίνονται με τους Τούρκους αλιείς συναδέλφους και την όλη κατάσταση που επικρατεί στο βόρειο Θρακικό. Είχαμε πρόσφατα ένα περιστατικό με εισχώρηση τούρκικων αλιευτικών στα ελληνικά ύδατα όπου και παρεμπόδισαν ένα ελληνικό αλιευτικό. Τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές. Με ανησυχεί αυτή η κατάσταση διότι βλέπω ότι ,μπορεί να υπάρξει κάποιο περιστατικό προβοκάτσιας. Ακούγοντας και τα λεγόμενα του προέδρου του Αλιευτικού Συλλόγου Έβρου, ότι μιλάμε για μια ομάδα 6-7 τούρκικων αλιευτικών γύρω στο Δέλτα του Έβρου, στα 2,5-3 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές. Πιο μέσα δεν μπορείς να πας!

Τα είπαμε και στο παρελθόν. Υπάρχει ανησυχία αλλά διατηρούμε την ψυχραιμία μας, διότι αυτήν τη στιγμή η επαφή με τα τούρκικα αλιευτικά είναι άμεση. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως».

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Πρόσθεσε ότι «διάβασα ένα άρθρο στην «Καθημερινή» που αναφέρει τα περιστατικά με τα ιστιοφόρα στα Κύθηρα και τη Μυτιλήνη και αναφέρει ότι τράτες τους μετέφεραν από τα παράλια της Μικράς Ασίας από την τούρκικη ακτογραμμή. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό αλλά βλέποντας κι αυτά τα περιστατικά κάτι γίνεται. Η θέση μας είναι δύσκολη. Δεν φοβόμαστε αλλά ανησυχούμε για το τι μπορεί να ακολουθήσει και πώς μπορεί να συμβεί η οποιαδήποτε κατάσταση στο Αιγαίο. Διατηρούμε την ψυχραιμία και την υπομονή μας. Ελπίζω να μην γίνει τίποτα και να πάνε όλα καλά».

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμαρχος Καβάλας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της πόλης από τη διέλευση των παράνομων μεταναστών μέσα από το περιαστικό δάσος
Επόμενο άρθροΣτη Θάσο εκπαιδευόμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας