Κάθετα αντίθετος είναι ο πρόεδρος του Ομίλου Καβάλα Μπροστά κ. Γιάννης Εριφυλλίδης με τη μεταφορά του αγάλματος της Πλατείας Καπνεργάτη. Σύμφωνα με τον ίδιο το άγαλμα θα μετακινηθεί σε άλλο χώρο όπως δήλωσε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η ιστορία δεν μεταφέρεται.

Συγκεκριμένα είπε ότι «υπάρχουν δηλώσεις του δημάρχου που είχε αναφέρει από τον Ιούνιο ότι το άγαλμα θα μετακινηθεί και θα πάει εκεί που είναι ο φοίνικας κι όχι στο κέντρο της πλατείας. Ξέσπασε μια θύελλα αντιδράσεων στην οποία συμμετέχω κι εγώ, γι’ αυτό μίλησα και με τον κ. Βύζικα την Τρίτη ο οποίος ηγείται αυτής της προσπάθειας να μην μετακινηθεί το άγαλμα. Δήλωσα χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι το άγαλμα δεν πρέπει να μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό. Η ιστορία δεν μετακινείται, πρέπει να μείνει εκεί που είναι στη μνήμη των προγόνων μας των καπνεργατών, διότι έτσι απαιτεί η ιστορία, ο σεβασμός στην ιστορία της Καβάλας. Και προχώρησα και ένα βήμα παρακάτω, διότι ίσως πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι το επίσημο όνομα της πλατείας Καπνεργάτη, όπως έχει καθιερωθεί, είναι πλατεία 28ης Οκτωβρίου. Αυτό στα χαρτιά δεν έχει αλλάξει, οπότε πρότεινα και μάλιστα δεσμεύτηκα ως υποψήφιος δήμαρχος ότι μία από τις αποφάσεις που θα λάβω θα είναι να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή του ονόματος και επίσημα. Να ονομαστεί Πλατεία Καπνεργάτη και να υπάρξει και μια σεμνή τελετή, όταν θα τελειώσει το έργο της ανάπλασης.

Επομένως, ούτε το άγαλμα να μετακινηθεί αλλά και να πάρει η πλατεία επίσημα το όνομα ‘’Πλατεία Καπνεργάτη’’».

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Σορός άνδρα εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Καβάλας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια της πόλης από τη διέλευση των παράνομων μεταναστών μέσα από το περιαστικό δάσος