Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στεφάνου, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.

Στις επετειακές εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης και εκπρόσωποι των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου.

Δήλωση του Δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

“Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Ελλάδα.

Τιμούμε τους ήρωες μιας μικρής χώρας που κατάφεραν να αντισταθούν απέναντι στις υπερδυνάμεις εκείνης της εποχής και να συμβάλλουν τα μέγιστα στην επικράτηση των συμμάχων στον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

Ήταν και είναι παράδειγμα ανδρείας και αυταπάρνησης για όλους μας.

Οι Έλληνες, εμπνεόμενοι από τον αγώνα των προγόνων τους, αποτελούν εσχάτως μια υπολογίσιμη δύναμη στη διεθνή σκηνή. Δεν είναι πλέον ο παρίας της Ευρώπης.

Εύχομαι χρόνια πολλά στους Καβαλιώτες και τους απανταχού Έλληνες!”

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Όλοι μαζί, ας υψώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία
Επόμενο άρθροΠαρουσία ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Θεσσαλονίκη