Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, τιμώντας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χρυσούπολης και στην επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση στη Χρυσούπολη και αμέσως μετά έκανε την εξής δήλωση:

«Ημέρα μνήμης και τιμής η σημερινή για όλους τους Έλληνες.

Ήταν 28η Οκτωβρίου του 1940, όταν το Έθνος μας, αντί για τον εύκολο δρόμο της υποταγής, επέλεξε να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο της αντίστασης.

Σύσσωμος ο λαός μας, ενωμένος σαν μια γροθιά και αποφασισμένος να μην παραδοθεί στον εχθρό, δίχως φόβο και δισταγμό, αγωνίστηκε ηρωικά και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο.

Ακριβώς 82 χρόνια μετά, ας αναλογιστούμε το παράδειγμα των προγόνων μας, την ψυχική τους δύναμη και το απόθεμα καρδιάς και – με το ίδιο φρόνημα – να παραμείνουμε ενωμένοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Όλοι μαζί, ας υψώσουμε ψηλά την ελληνική σημαία, εμπνευσμένοι από τις θεμελιώδεις αρχές και τα ιδανικά των ηρώων μας για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

Προηγούμενο άρθρο28η Οκτωβρίου – Νίκος Παναγιωτόπουλος: Επαγρύπνηση και ισχυροποίηση καθώς οι προκλήσεις κλιμακώνονται
Επόμενο άρθροΟ Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρέστη στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940