Ξεκίνησε το έργο του Σχεδίου πόλης Περιγιαλίου και ο κεντρικός δρόμος θα υποβαθμιστεί καθώς θα μετατραπεί σε δευτερεύοντα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Απόστολο Μουμτσάκη θα έχει προτεραιότητα ο πεζός.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ξεκίνησε τοι έργο του σχεδίου Περιγιαλίου, στο οποίο περιλαμβάνεται ο νέος μεγάλος δρόμος που θα περάσει πίσω από το «Ανθή Καραγιάννη», εγκάρσια από το Περιγιάλι. Ο δρόμος που χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα, θα γίνει δευτερεύον με λιγότερα αυτοκίνητα. Γι’ αυτό και δημιουργούμε νέα πεζοδρόμια, μεγαλύτερα από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Ξεκινώντας από το «Ανθή Καραγιάννη», το πεζοδρόμιο θα περάσει μπροστά από τον ΟΑΕΔ, το «Δελφίνι» και θα καταλήξει στο Lidl. Δεν θα χρειάζεται να είναι, πλέον, τόσο μεγάλοι οι δρόμοι.

Θα γκρεμιστεί ο γκρίζος τοίχος από το στρατόπεδο, θα ανοίξει περισσότερο ο χώρος και θα ακολουθήσουν τα όλα έργα ώστε να φτιάξουμε τις υποδομές στο Περιγιάλι που τόσα χρόνια έπρεπε να γίνουν. Έχει, λοιπόν, προτεραιότητα ο πεζός. Δεν νομίζω να δημιουργηθεί πρόβλημα στο συγκεκριμένο χώρο με την κίνηση των αυτοκινήτων».

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Πρόσθεσε ότι «πρόβλημα μεγάλο, όμως, έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, ειδικά τις ώρες αιχμής. Ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό το έργο ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη. Είχε δημοπρατηθεί το έργο από την κα Τσανάκα και τώρα υλοποιείται. Περιλαμβάνει δύο πεζόδρομους που πιστεύω ότι στην αρχή θα μας δημιουργήσουν προβλήματα στο κυκλοφοριακό αλλά σιγά- σιγά θα λυθούν αυτά. Ο ένας είναι ο πεζόδρομος της Κασσάνδρου και την έλλειψη αυτής της οδού θα την αναπληρώσουμε με την οδό Δαμιανού, οπότε δεν είναι και τόσο μεγάλο το πρόβλημα.

Ο άλλος δρόμος που θα πεζοδρομηθεί είναι η οδός Αβέρωφ. Αυτός ο δρόμος έπαψε πλέον να λειτουργεί και θα δημιουργήσει επιπλέον φόρτο στην οδό Δοϊράνης, στην πλατεία. Εκεί υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία Δημοτικής Αστυνομίας και Τροχαίας για να απομακρύνονται τα παράνομα σταθμευμένα, να μην κλείνει ο δρόμος από οχήματα και βέβαια θα βοηθήσει και η αλλαγή νοοτροπίας όλων, χρησιμοποιώντας την αστική συγκοινωνία για να κατέβουμε στο κέντρο της πόλης».

ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

Επισήμανε ότι «ένα πρόβλημα που είχαμε με τα φανάρια στην Τενέδου που δημιουργούσαν πρόβλημα με τη μη σωστή λειτουργίας τους, τα ρυθμίσαμε με τη βοήθεια της εταιρείας, όμως τώρα υπάρχει το πρόβλημα με τα φανάρια μπροστά στο Ταχυδρομείο. Γενικά οι φωτεινοί σηματοδότες είναι γηρασμένοι, θέλουν αλλαγή. Πρέπει να βελτιωθούν αλλά δεν έχουμε τα χρήματα. Εντάξαμε τους φωτεινούς σηματοδότες σε ένα μεγάλο έργο «Έξυπνες πόλεις» απ’ όπου θα αντλήσουμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε. Μέχρι τότε, κάνει προσπάθειες η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας να διορθώνει τις βλάβες. Έχουμε δυσκολίες στην εύρεση ανταλλακτικών και περιμένουμε την προμήθεια ανταλλακτικών από το Τμήμα Προμηθειών. Θα πρέπει σύντομα να γίνει κάτι με τους σηματοδότες διότι ένας- ένας θα αρχίσουν να μας εγκαταλείπουν».

Φώτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΛίγο πριν τα Χριστούγεννα η μεγάλη διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επόμενο άρθροΣτις 25 Νοεμβρίου θα λειτουργήσει η Black Friday και στην αγορά της Καβάλας