Λίγο πριν τα Χριστούγεννα ο Δήμος Καβάλας θα διανείμει τρόφιμα σε δημότες της Καβάλας με χαμηλό εισόδημα. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε πως ο Δήμος Καβάλας και πάλι θα δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου, την τελευταία της χρονιάς. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι 15-16 Δεκεμβρίου και 22-23 Δεκεμβρίου, ανάλογα με τις υποχρεώσεις των αθλητικών ομάδων, καθώς η διανομή των τροφίμων γίνεται στο Κλειστό της Καλαμίτσας. Είναι μια εκτεταμένη διανομή που θα καλύψει διατροφικές ανάγκες 3-4 μηνών. Με αυτήν, κλείνει ο διαγωνισμός για τα έτη 2021-2022 και θα περιμένουμε νέο ανάδοχο στο διεθνή διαγωνισμό που θα γίνει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καθυστερήσει η διανομή που κάναμε κατά τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο του 2023, ώστε να υπάρξει ο νέος ανάδοχος με τις νέες τιμές. Έχει αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των δικαιούχων που είναι πλέον κοντά στους 300, αλλά έχουμε αρκετές ποσότητες γι’ αυτήν την τελευταία διανομή. Χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση και πρέπει να εξάρω για άλλη μία φορά την προσπάθεια και τη βοήθεια των εθελοντών, καθώς χωρίς αυτούς, μόνιμο προσωπικό για τέτοιου είδους διανομές δεν υπάρχει. Οι εθελοντές γνωρίζουν πλέον τη διαδικασία και βοηθούν πάρα πολύ, ιδίως εν μέσω κορωνοϊού που έπρεπε να τηρούνται μέτρα και σε μεγάλες διανομές σαν αυτή που έρχεται».

ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο του προϋπολογισμού που καταρτίζεται αυτόν τον καιρό, θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε και τον προϋπολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου και των έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων που επίσης θα δώσουμε ως το τέλος του έτους. Οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες όσο περνάει ο καιρός και μπαίνουμε στην ενεργειακή κρίση, το εισόδημα των περισσότερων μειώνεται και πλέον άνθρωποι που ήταν τυπικοί στις υποχρεώσεις τους δεν μπορούν να ανταποκριθούν κι έρχονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείου. Προσπαθούμε να διευρύνουμε αυτήν την κοινωνική παροχή, αλλά τα όρια είναι συγκεκριμένα αφού η οικονομική κρίση πλήττει και την τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αφεθεί τα τελευταία τρία χρόνια, δόθηκαν χρήματα αλλά διότι οι δήμοι δεν μπορούσαν να εισπράξουν έσοδα με κλειστά μαγαζιά, δόθηκαν όμως πάρα πολλές αρμοδιότητες και δεν μπορούν πολλοί δήμοι να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις ανάγκες.

Το 2022 υπήρχε έλλειμμα 250 εκατομμύρια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού και για το 2023 αναμένεται έλλειμμα 105 εκατομμύρια. Προσθέστε την υποστελέχωση, την υπό-χρηματοδότηση, τη γραφειοκρατία που αυξάνεται κι αυτά είναι προβλήματα που οι πολίτες τα βιώνουν στην καθημερινότητά τους».

Προηγούμενο άρθροΈνταξη 1.216 δικαιούχων στην 3η πρόσκληση του Προγράμματος Νέων Αγροτών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν τα έργα του Σχεδίου πόλης στο Περιγιάλι