Στο θέμα που ανέκυψε με τη νέα παράταση της μελέτης για την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο Καβάλας, εκ μέρους της Εγνατία Οδός Α.Ε., αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο Κωστής Σιμιτσής, πρόεδρος της ”ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε.”

”Και εγώ παραξενεύτηκα όταν έμαθα ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. και το διοικητικό της συμβούλιο, έδωσε παράταση μέχρι τέλος Δεκεμβρίου του 2023, ενώ η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου ήταν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου”, ανέφερε αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής.

ΠΕΡΙ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ

”Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοια πρεμούρα να παρατείνουν ακόμη περισσότερο την παράταση, δεδομένου ότι οι πληροφορίες που είχαμε έλεγαν ότι ήταν σε αρκετά προχωρημένο βαθμό η μελέτη, ότι είναι σχεδόν τελειωμένη. Έτσι μας είχε πει και ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Α.Μ.Θ,, ο κ. Αμοιρίδης. Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον πιστέψουμε, αφού είχε άμεση και προσωπική επαφή με τον μελετητή και τους αρμόδιους υπαλλήλους που επιβλέπουν τη μελέτη. Επικοινωνήσαμε με το διοικητικό συμβούλιο, με τους αρμόδιους και μας είπαν ότι θα διορθώσουν. Μάλιστα τη Μεγάλη Τρίτη (11/4), είχαν διοικητικό συμβούλιο και επρόκειτο να κάνουν αυτή την ορθή επανάληψη. Περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει”, υπογράμμισε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Κωστής Σιμιτσής.

ΤΡΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

”Θα πρέπει να θυμίζουμε συνεχώς στην Εγνατία Οδό ότι υπάρχουν τρεις ανοικτές εκκρεμότητες στην περιοχή μας και μία διαρκής. Οι τρεις ανοιχτές είναι η μελέτη για τη γέφυρα, είναι η μελέτη για την περιμετρική της Καβάλας, η οποία ξέρουμε ότι φτάνει μέχρι το Σανατόριο και πρέπει να συνεχίσει από εκεί μέχρι τα νεκροταφεία, να αγκαλιάσει στην ουσία τη Χωραφά και τη συνοικία του Περιγιαλίου και του Αγίου Αθανασίου και όλες αυτές τις περιοχές και η μελέτη για την κατάληξη της οδού Ε61 από τη Δράμα μέχρι την Καβάλα, η κατάληξη που γίνεται στην περιοχή του Αγίου Σίλα. Εκκρεμούν αυτές οι μελέτες, αργούν και πρέπει να τελειώσουν κάποτε. Και βεβαίως υπάρχει η διαρκής εκκρεμότητα της αποκατάστασης του οδοστρώματος της ίδιας της Εγνατίας Οδού στην περιοχή μας. Εμείς πληρώνουμε διόδια για έναν δρόμο, ο οποίος δεν είναι στα καλύτερά του, γιατί η σχεδίαση του δεν ήταν αυτή που έπρεπε και αναφέρομαι στις στροφές πίσω από την Καβάλα της παράκαμψης. Πλην όμως, παρά τις κακοτεχνίες ας το πούμε έτσι, το οδόστρωμα θυμίζει βομβαρδισμένη πολιτεία, θυμίζει Ουκρανία. Θεωρώ τρομερά άδικο το γεγονός ότι πληρώνουμε διόδια από την Μουσθένη μέχρι τον Ίασμο. Γιατί τα πληρώνουμε αυτά τα διόδια;”, επισήμανε καταληκτικά ο πρόεδρος της ”ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Α,Ε.”

Προηγούμενο άρθροΑνοίγουν ξενοδοχεία στη Θάσο για τις μέρες του Πάσχα
Επόμενο άρθροΔιπλή δράση διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση δύο προγραμμάτων