Μία διπλή δράση θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση 2 προγραμμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα τα προγράμματα αφορούν επιδότηση επιχειρήσεων ιδιαίτερα στην πράσινη ενέργεια.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έχουμε σε εξέλιξη αρκετά προγράμματα που προέρχονται από τα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ. Έχουμε σε εξέλιξη δύο προσκλήσεις όπου θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας, τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, να προετοιμαστούν για την υποβολή αυτών των προτάσεων.

Έχουμε τον Πράσινο Μετασχηματισμό και την Πράσινη Παραγωγική Επένδυση. Είναι δύο προσκλήσεις που είναι ήδη σε εξέλιξη. Έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης. Η πρώτη δράση, που είναι ο Πράσινος Μετασχηματισμός, θέλει να ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια για να αξιοποιήσουν πόρους οι επιχειρήσεις και να μπορέσουν να αναπτύξουν κάποιες σύγχρονες τεχνολογίες και να αναβαθμίσουν την παραγωγική τους διαδικασία. Είναι προγράμματα που και στις δύο κατηγορίες είναι επιλέξιμες δαπάνες και κτήρια και εγκαταστάσεις και η εγκατάσταση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εξοπλισμοί για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, η πιστοποίηση προϊόντων, το μισθολογικό κόστος. Μια σειρά επιλέξιμων δαπανών. Ένα πρόγραμμα κυμαίνεται μεταξύ 200 χιλιάδων και 1 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ το άλλο πρόγραμμα είναι μέχρι τις 400 χιλιάδες ευρώ. Η επιδότηση είναι της τάξεως του 40% κι εφόσον εφαρμόσουν και κάποιες πολιτικές εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ένα φωτοβολταϊκό πάνελ ή ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, αυτά τους δίνουν πρόσθετο ποσοστό 10 μονάδων και φτάνει η επιδότηση στο 50%.

Υπάρχει μια σειρά προγραμμάτων σε εξέλιξη. Προγράμματα όπως η Πράσινη Μετάβαση, προγράμματα που βλέπουμε ότι σ’ αυτόν τον τομέα δίνεται ιδιαίτερη προτεραιότητα.

Εμείς σαν Επιμελητήριο για όλα αυτά τα νέα προγράμματα θα ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις, θα κάνουμε ημερίδες στην Καβάλα και τη Θάσο προκειμένου να ενημερώνονται οι επιχειρηματίες το ταχύτερο δυνατό και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους».

ΕΚΛΟΓΕΣ

Ενόψει εκλογών είπε ότι «είμαστε πια σε προεκλογικό κλίμα. Εμείς σαν επιχειρηματικότητα, θα θέλαμε να υπάρχει σύντομη ολοκλήρωση αυτών των διαδικασιών. Δεν θέλουμε ανατροπές, προβλήματα που θα δημιουργήσουν και θα επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Θέλουμε ηρεμία, όχι εντάσεις κι από ‘κει και μετά μέσα από έναν σοβαρό προεκλογικό αγώνα, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιον επιθυμεί ως πρωθυπουργό για την επόμενη τετραετία. Εκτιμώ ότι περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά κρατηθήκαμε όσο μπορούμε ζωντανοί στις επιχειρήσεις μας. Ελπίζουμε και σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο που να είναι σύντομη, να μπορέσουμε να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση και μια οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα επηρεάσει θετικά την κοινωνία και την οικονομία».

Προηγούμενο άρθροΝέα παράταση για τις μελέτες της πεσμένης γέφυρας Καβάλας από την Εγνατία Οδό ΑΕ, δηλώσεις Κ. Σιμιτσή
Επόμενο άρθροΕπιστροφή χρημάτων από εργαζομένους της, ζητάει δικαστικά η ΔΕΥΑ Καβάλας