Από σήμερα ανοίγουν κάποια ξενοδοχεία στη Θάσο για την περίοδο του Πάσχα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη θα τους επισκεφθούν κυρίως Έλληνες, Ρουμάνοι και Βούλγαροι.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η Θάσος ετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς. Από τη Μεγάλη Τετάρτη θα ανοίξουν ξενοδοχεία και θα υποδεχθούν κατά κύριο λόγο επισκέπτες από την περιοχή μας αλλά και Έλληνες που θέλουν να περάσουν το Πάσχα τους μακριά από το σπίτι τους. Υπάρχουν και αρκετά λεωφορεία από τη Βουλγαρία αλλά θα έρθουν και Ρουμάνοι που είναι μια σταθερή υπεραξία για το νησί.

Το Πάσχα πάντα έχουμε κάποια επισκεψιμότητα. Το θέμα είναι να κρατήσει αυτό μέχρι να ξεκινήσει η σεζόν, δηλαδή στα μέσα Μαΐου. Σ’ αυτές τις ενδιάμεσες 2-3 βδομάδες δεν υπάρχει κίνηση και επιβαρύνει κάπως τη λειτουργία των ξενοδοχείων. Γι’ αυτό και πολλά ξενοδοχεία δεν ανοίγουν, καθώς το Πάσχα φέτος είναι αρκετά νωρίς».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Για το πρόβλημα του προσωπικού είπε ότι «είναι κάτι που θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αντιμετωπίσαμε και πέρυσι, είναι ένα θέμα. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε και φέτος και δεν θα καταλάβει τη διαφορά ο επισκέπτης. Αυτοί που δυσκολεύονται περισσότερο είναι οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι. Θα το έχουμε μπροστά μας και πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα το αντιμετωπίζουμε από ‘δω και πέρα. Δεν είναι κάτι που θα λυθεί γρήγορα».

Τέλος είπε ότι «την Πρωτομαγιά έχουμε τον ποδηλατικό γύρο και το ορεινό ποδήλατο που γίνεται εδώ και 17 χρόνια. Και μετά έχουμε τον Θεαγένειο Δρόμο, που είναι ο γύρος του νησιού 104χλμ και έναν δρόμο 20 χλμ. Είναι αθλητικά γεγονότα που σηματοδοτούν την έναρξη της σεζόν στη Θάσο και δίνουν κάτι διαφορετικό στο νησί. Αυτές οι εκδηλώσεις βοηθούν να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν και όσες περισσότερες κάνουμε τόσο το καλύτερο».

Προηγούμενο άρθροΟ Επιτάφιος Θρήνος στην Ελευθερούπολη
Επόμενο άρθροΝέα παράταση για τις μελέτες της πεσμένης γέφυρας Καβάλας από την Εγνατία Οδό ΑΕ, δηλώσεις Κ. Σιμιτσή