Με τον δήμαρχο Θάσου συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Μαρία Πολυμέρου. Η ίδια έκανε λόγο για μία ενημερωτική και εποικοδομητική συνάντηση.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχε γίνει μια προσπάθεια με τον κ. Κυριακίδη και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Περιφερειάρχη να μπει για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η Θάσος στις ιδιαίτερες εμβληματικές δράσεις στο πρόγραμμα τουρισμού. Ήταν κάποια αντικείμενα όπως με τους πολιτιστικούς συλλόγους, οι ποδηλατικοί αγώνες και μια καινούργια δράση με το Φεστιβάλ. Θέλαμε να βοηθήσουμε τις δράσεις αυτές στο νησί και είναι πολύ θετικό ότι υπήρξε η σύμφωνη γνώμη και του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου. Οπότε συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη. Το ότι υπάρχει συνεργασία είναι γνωστό. Είναι καλό ότι υπάρχουν δραστήριοι άνθρωποι στο νησί, όπως είναι ο κ. δήμαρχος, γι’ αυτό και συναντηθήκαμε για να δούμε πώς θα πάνε από ‘δω και πέρα οι συγκεκριμένες δράσεις».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Για τον τουρισμό κρουαζιέρας είπε ότι «είναι ένα θέμα που με αφορά άμεσα και μ’ αρέσει πάρα πολύ. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να πάει ακόμη καλύτερα. Μας είχαν επηρεάσει οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη αλλά πάει πλέον πολύ καλά τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος. Το δικό μας πλάνο είναι να ξεπεράσουμε τις 40 αφίξεις το 2023.

Είναι στόχος εφικτός διότι είναι αποτέλεσμα δουλειάς που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Η διαφήμιση της περιοχής μας είναι καλή και βοηθάει αλλά παίζει ρόλο ότι το προσπαθούμε και το κυνηγάμε εδώ και πολλά χρόνια. Αναβαθμίζει όλο το τουριστικό προϊόν της περιοχής, σε μια χρονιά πολύ καλή. Πιστεύω ότι και το 2023 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά και από πλευράς οδικού τουρισμού και από πλευράς πτήσεων και κρουαζιέρας. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι βάσει των στοιχείων που έχουμε τώρα. Έχουμε μάθει, όμως, να κρατάμε μικρό καλάθι με όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Το χρειαζόμαστε. Μετά από όλα όσα έχουμε περάσει, ο κόσμος το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη. Ο κορωνοϊός, βέβαια, παραμένει και πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε αλλά νομίζω ότι είναι σε πολύ πιο βατά επίπεδα».

Προηγούμενο άρθροΜέχρι τις 9 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και για την Καβάλα
Επόμενο άρθρο“Χρειάζεται προσοχή και για τον κορωνοϊό αλλά και για τον ιό της γρίπης” δηλώνει ο Διευθυντής της Παθολογικής Ξενοφών Κροκίδης