Αποκλιμάκωση παρατηρείται στα κρούσματα κορωνοϊού στο Νοσοκομείου Καβάλας. Ο Διευθυντής της Παθολογικής κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

Όπως ανέφερε “Υπάρχει όντως μια αποκλιμάκωση αλλά και οι νοσηλείες είναι νοσηλείες. Προχθές σχεδόν το 17-18 νούμερο ασθενών σε νοσηλεία μας απασχόλησε ενώ αυτό είναι οριακό νούμερο αφού αυτή είναι η δυνατότητα νοσηλείας στον 5ο όροφο.

Γίνεται αγώνας τόσο για να μπουν αυτοί οι ασθενείς εντός όταν το χρειάζονται αλλά και στις κλινικές που είναι χρεωμένοι οι ασθενείς θα πρέπει να υπάρχει μια εντατικοποίηση δράσεων προκειμένου να παρακολουθήσει τον ασθενή η ομάδα του νοσοκομείου και φυσικά να κάνει και το εξιτήριο έγκαιρα.

Αλλά λέω ότι πρόκειται για έναν αγώνα ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των νοσηλευομένων που όσο και να προσπαθούμε κάτω από δέκα άτομα δεν έχουμε πέσει. Συνήθως είναι 14-15 άτομα άρα εγώ θα το πω για πολλοστή φορά ότι η απόφασή μας για να κρατήσουμε αυτή την κλινική στον 5ο όροφο ήταν πέρα για πέρα σωστή!

Και βέβαια ήρθε ο Δεκέμβριος και θα αναμένουμε και γρίπη φέτος ίσως και πιο νωρίς από ό,τι περιμέναμε. Έχουμε πολλά εμπρός μας αλλά ας είμαστε αισιόδοξοι” τόνισε.

Η ΓΡΙΠΗ

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς για τη γρίπη τόνισε ότι «Πολύ σωστά ο Ιατρικός Σύλλογος θύμισε σε όλους και το πέρασε σωστά σε όλους με μήνυμα του ότι πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός. Και μάλιστα ποτέ δεν είναι αργά. Ακόμη και τώρα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο οι ενδιαφερόμενοι και σε δύο εβδομάδες θα έχουν τα κατάλληλα αντισώματα. Άρα πηγαίνουμε σε ένα γιατρό μια και δεν ξέρω αν ισχύει η ελεύθερη αγορά από το φαρμακείο και να γράψει κανείς το εμβόλιο ώστε να το κάνει για να είναι έτοιμος. Πιστεύω και εγώ και όλοι ότι όπως κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή έτσι και κανένα εμβόλιο δεν πρέπει να δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή».

Προηγούμενο άρθροΜε τον Δήμαρχο Θάσου συναντήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαρία Πολυμέρου
Επόμενο άρθρο“Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στους πολίτες που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους” δηλώνει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος