Εκλογές ενόψει και ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης στις επάλξεις! Όπως τόνισε σε δηλώσεις του “Kαταρχάς θα πρέπει να πούμε ότι ανακοινώθηκε και επίσημα η μέρα διεξαγωγής των εκλογών ενώ εγώ προσωπικά εδώ και 4 χρόνια είμαι στο δρόμο μια και μου αρέσει η μαγεία των εκλογών.

Τυπικά βέβαια η Βουλή θα διαλυθεί 24 Απριλίου αλλά πλέον μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο μια και στις 21 Μαΐου πηγαίνουμε σε εκλογές. Είμαστε κοντά και στο κλείσιμο της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων. Αυτά θα ανακοινωθούν συνολικά. Αν θα το κάνει με τη διάλυση της Βουλής το κόμμα ή λίγο νωρίτερα αυτό θα το αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα και ο Πρόεδρος.

Βέβαια δυστυχώς κάποιοι μένουν να ανακοινωθούν στο τέλος. Και εγώ θα ήθελα οι υποψήφιοι με εξαίρεση του βουλευτές που είναι υποψήφιοι έτσι και αλλιώς να το γνωρίζουν τουλάχιστον έξι μήνες πριν τις εκλογές.

Ειδικά όταν υπάρχουν 3 εν ενεργεία βουλευτές με προοπτική νίκης της ΝΔ το παιχνίδι είναι δύσκολο. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Ελπίζουμε σιγά σιγά να αλλάξει και αυτό και από τις άλλες εκλογές οι υποψήφιοι να το γνωρίζουν νωρίτερα.

Αυτές τις ημέρες εξάλλου η προετοιμασία μας συνεχίζεται πιο έντονα ενώ έχουμε δύο δεδομένα. Το ένα είναι το προσωπικό, η προσπάθεια δηλαδή να εξασφαλίσουμε όλοι μας όσο το δυνατόν περισσότερους σταυρούς και την επόμενη ημέρα να εκπροσωπούμε τις καβαλιώτισσες και τους καβαλιώτες στο ελληνικό κοινοβούλιο. Να μας τιμήσουν δηλαδή με την ψήφο τους και το δεύτερο είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου τα 4 τελευταία χρόνια και τα διλήμματα που θα τεθούν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Άλλωστε νομίζω ότι το μεγάλο στοίχημα των επόμενων εκλογών είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα κυλήσουμε πίσω, αν θα συγκρουστούμε με το κακό μας παρελθόν , αν θα αποφασίσουμε να κινήσουμε λάθη και εμπόδια ή θα κάνουμε λάθος επιλογές. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών που θα αναπτύξουμε τις επόμενες 7 εβδομάδες». .

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο ίδιος εκτιμά ότι θα πρέπει να πάμε σε μια προεκλογική περίοδο χωρίς λαϊκισμούς. “Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, πάρα πολλές φορές, οι πολίτες ακούν συνήθως κραυγές και αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να καταλάβουν ποια είναι τα προγράμματα όλων των κομμάτων κυρίως βέβαια των κομμάτων που διεκδικούν τη κυβέρνηση

Θα πρέπει να πάμε σε εκλογές και χωρίς εντάσεις να αναπτύξει ο καθείς τι έκανε. Εμείς πρέπει να πούμε για παράδειγμα που ήταν η Ελλάδα το 2019 και που είναι το 2023, να αναλύσουμε όσα κάναμε στα 4 χρόνια. Κάναμε ένα μεγάλο μέρος των υποσχέσεων μας το 2019 και μάλιστα εν μέσω κρίσεων και να πούμε και τι σκοπεύουμε να κάνουμε την επόμενη ημέρα.

Εγώ έτσι θα πολιτευτώ απαντώντας βέβαια στις προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες πολίτες τι σκοπεύει να κάνει η ΝΔ . Δεν πρόκειται να πούμε ότι τα κάναμε όλα καλά. Αλλά πρέπει να βάλουμε στόχους και να βελτιωθούμε σε ό,τι δεν πετύχαμε. Δεν πετύχαμε στο βαθύ κράτος και επειδή η τραγωδία των Τεμπών και στο Μάτι θα μας στοιχειώνει θα πω ότι στον ΟΣΕ δεν φέραμε αλλαγές. Δεν έσπασε το τοίχος που για καιρό οικοδομούσε ο κρατικός παρεμβατισμός και ο ανεύθυνος ωχαδελφισμός. Χάσαμε αλλά θα επιμείνουμε στον πόλεμο με το παρελθόν. Η ΝΔ τα έβαλε με το βαθύ κράτος! Η κυβέρνηση αυτή και σε διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προοδευτική.

Εμείς δίδουμε λύσεις. Το 2019 η ΝΔ βρήκε 3 μεγάλα ναυπηγεία κλειστά. Σύρο, Σκαραμαγκά, και Ελευσίνα ήταν κλειστά. Τώρα δουλεύουν και τα τρία και παίρνουν και μεγάλα έργα. Αυτές οι διαφορές θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών” σχολίασε σημειώνοντας ότι θα έρθει ο πρωθυπουργός και στην Καβάλα προεκλογικά.

Προηγούμενο άρθρο«Θέλουμε να πάρει το Νοσοκομείο Καβάλας το ρόλο του», δήλωσε ο διοικητής Αχιλλέας Γερόπουλος
Επόμενο άρθροΘετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό στην Θάσο όπως δηλώνει η Μαρία Πολυμέρου