”Τα μηνύματα αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ θετικά. Οι κρατήσεις και στον οργανωμένο τουρισμό, αλλά και των φίλων μας από τα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλές, οπότε μπορούμε να βλέπουμε αυτή την τουριστική σεζόν πολύ θετικά”.

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεών της η περιφερειακή σύμβουλος Θάσου, Μαρία Πολυμέρου, η οποία συμπλήρωσε: ”Δεν θα ήθελα να πούμε μεγάλες κουβέντες, όπως ακούγεται ότι θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα του 2022 που ήταν μια πολύ καλή χρονιά και την είχαμε ανάγκη, αλλά σίγουρα θα είναι μια καλή σεζόν αυτή του 2023”.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Αναφορικά με τις εθνικότητες που θα κυριαρχήσουν και φέτος στο νησί της Θάσου, η Μαρία Πολυμέρου επισήμανε ότι ”Υπάρχουν πολλές εθνικότητες που επισκέπτονται τη Θάσο διαχρονικά. Παραδοσιακές αγορές από δυτικούς, όπως από Μεγάλη Βρετανία και Γερμανία. Οι Πολωνοί έχουν ανέβει πολύ τα τελαυταία χρόνια, όπως και Αυστριακοί και Τσέχοι. Από τα Βαλκάνια, Ρουμανία και Βουλγαρία, είναι χώρες που αγαπάνε τη Θάσο και τους αγαπάμε κι εμείς”.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ Η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΓΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Σχετικά με την απευθείας πτήση από Βουκουρέστι, η οποία τελικά δεν θα πάρει σάρκα και οστά, η Μ. Πολυμέρου ανέφερε ότι ”Είναι λίγο δύσκολο να μπει μια πτήση, τη στιγμή που η διαδρομή με αυτοκίνητο από Ρουμανία για Ελλάδα είναι περίπου 5 ώρες. Οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία κοιτά να ανοίξει προορισμούς που σίγουρα θα κάνει απόσβεση των εξόδων της, με τα απαραίτητα έσοδα. Οπότε δεν είναι εύκολη μια τέτοια προσπάθεια, η οποία σίγουρα έγινε. Ελπίζουμε κάποια άλλη χρονιά να έχουμε και θετικό αποτέλεσμα”.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

Τέλος, ερωτηθείσα για το αν ο εγχώριος τουρισμός θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, η Μαρία Πολυμέρου απάντησε ότι ”Μπορώ να πω με σιγουριά, γιατί έχω μιλήσει με αρκετούς ξενοδόχους στο νησί μας, ότι και η ελληνική αγορά φέτος θα προτιμήσει τη Θάσο για τις διακοπές της. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ανεβαίνει σημαντικά και ο εγχώριος τουρισμός”.

Προηγούμενο άρθροΜε επιχειρήματα η ΝΔ θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών” δηλώνει ο βουλευτής Μακάριος Λαζαρίδης
Επόμενο άρθροΟ Γ. Εριφυλλίδης στο πλευρό των προέδρων των κοινοτήτων Καβάλας