Φωτιά στο Παπίκιο Όρος στα σύνορα με τη Βουλγαρία – 15.000 στρέμματα έγιναν στάχτη στις δύο χώρες

Για 14η ημέρα (!) μαίνεται η φωτιά στο Παπίκιο Όρος, στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Επιπλέον, υπολογίζεται πως κάηκαν ολοσχερώς 12.000 στρέμματα επί ελληνικού αλλά και 3.000 στρέμματα επί βουλγαρικού εδάφους.

Τη μάχη με τη μεγάλη φωτιά στο Παπίκιο Όρος στη μεθόριο Ελλάδας – Βουλγαρίας στα όρια της Ροδόπης δίνουν 200 πυροσβέστες, μέλη 10 πεζοπόρων τμημάτων, 29 υδροφόρα οχήματα και 50 εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 και ένα ελικόπτερο BK της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο GRTimes, ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ, η εικόνα της φωτιάς που καίει πλέον χώμα και φύλλα, αλλά όχι δάσος, είναι σαφώς βελτιωμένη και ευτυχώς δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον συνδράμουν μετά από παρέμβαση του δημάρχου – ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθώς και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Hot this week

Δύο εκδηλώσεις για την ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών σημείωντης Καβάλας και της Θάσου διοργανώνει η Π.Ε. Καβάλας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος...

Μάκης Παπαδόπουλος: “ΚΑΒΑΛΑ 2036: ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ – Ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο”

Η τουριστική επιτυχία μιας πόλης δεν μετριέται μόνο από...

Topics

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι διήμερες εκδηλώσεις Χρώματα & Αρώματα

Από τις διήμερες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης -...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες