Περιορισμένη είναι η εμπορική κίνηση στις Λαϊκές Αγορές της Καβάλας και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών κ. Σωτήρης Ιωαννίδης σημείωσε πως αυτή η πτώση ήταν αναμενόμενη.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «αναμενόμενη η πτώση κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Πέρα του ότι ο κόσμος είναι σφιγμένος οικονομικά με την ακρίβεια στα καύσιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, παίζει τεράστιο ρόλο και ο καιρός. Μέχρι το Μάρτιο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών έχουμε μια σχετική πτώση. Ο κόσμος έχει άλλα έξοδα που επηρεάζουν τις αγορές του. Βγαίνει για να ψωνίσει τα κυρίως απαραίτητα. Αυτό φαίνεται και στο τζίρο μας και την κίνηση στις λαϊκές. Υπάρχει μεγάλη πτώση. Ευελπιστούμε να έρθει γρήγορα το Πάσχα για αν μπούμε σε πιο γιορτινή διάθεση και να ανοίξει λίγο η αγορά.

ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

Πρόσθεσε ότι «ο κόσμος παίρνει τα τελείως απαραίτητα. Με τις τιμές εκεί που έχουν φτάσει, όλοι είναι προβληματισμένοι, ψωνίζουν σε μικρότερες ποσότητες αλλά αυτά που είναι απαραίτητα θα τα πάρει. όλα αυτά έχουν δημιουργήσει στεναχώρια στον κόσμο και δεν βγαίνει να κάνει τις αγορές που θα θέλαμε για να ανεβάσουμε τον τζίρο μας. Όμως αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Είναι δύσκολοι μήνες, αφού έπονται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το πορτοφόλι έχει αδειάσει και αυτό έχει αντίκτυπο στην αγορά. Ο κόσμος, πλέον τα μετράει όλα και υπάρχει μια δυσκολία. Ευελπιστούμε με την αλλαγή του καιρού να αλλάξει και η ψυχολογία. Αυτή παίζει τεράστιο ρόλο στη διάθεση των καταναλωτών».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Αναμενόμενη και δικαιολογημένη η αύξηση κρουσμάτων γρίπης
Επόμενο άρθροΜε την πρωτότυπη εκδήλωση «I Love Kavala» θα γιορτάσει τη μέρα των ερωτευμένων η παράταξη του υποψηφίου δημάρχου Καβάλας, Γιάννη Εριφυλλίδη