Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας με μάρμαρα που ξεκολλούν από το εμπρόσθιο τμήμα του κτιρίου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και έχουν κινήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό. Είχαμε ένα συμβάν τις προηγούμενες μέρες, με ένα από τα μάρμαρα της μπροστινής όψης του Δικαστικού Μεγάρου έπεσε στο πεζοδρόμιο σε βραδινή ώρα, εκεί όπου περνάνε πεζοί και υπάρχει αρκετή κίνηση. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος διότι σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε σοβαρό ατύχημα. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την Επιτροπή Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου και τον Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας. Κάναμε αμέσως τις ενέργειες που απαιτούνται καθώς μπήκαμε σε υποψίες ότι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή και άλλο ατύχημα με αποκόλληση άλλου μαρμάρου. Το κτήριο περιμετρικά έχει μάρμαρο πλην της πίσω πλευράς. Τη Δευτέρα στείλαμε έγγραφο στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας που είναι αρμόδια γι’ αυτά τα κτήρια, να στείλει τους μηχανικούς για να γίνει αυτοψία και να επισημανθούν αν υπάρχουν τυχόν προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν για να αποφύγουμε στο μέλλον παρόμοιο περιστατικό».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα ενημερώσαμε και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τις τεχνικές τους υπηρεσίες και αναμένουμε την εξέλιξη. Με τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας έχουμε αποκλείσει το συγκεκριμένο σημείο, έχουν τοποθετηθεί κάγκελα και κορδέλες, για να αποφύγουμε κι άλλο πρόβλημα. Το ζήτημα είναι για όλο το κτήριο και όχι μόνο για το σημείο που συνέβη το περιστατικό.

Είμαστε σε αναμονή και ελπίζουμε να μην έχουμε κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να προλάβουμε οτιδήποτε άσχημο».

Προηγούμενο άρθροΔιδυμότειχο: Εθνοφύλακας εντοπίστηκε νεκρός
Επόμενο άρθροΜάρκος Δέμπας: Θα είμαι στη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας αν με τιμήσει να με ορίσει υποψήφιο βουλευτή