Η Θασιακή Ένωση Καβάλας σήμερα στις 7.30 το βράδυ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει το βιβλίο του Άγγελου Ζαγοριανού, «Μελωδίες αλλιώς». Σύμφωνα με τον πρόεδρό της κ. Νίκο Τσιλογιώργη πρόκειται για ένα σπουδαίο λόγιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Θασιακή Ένωση Καβάλας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα) στις 7.30μμ. Θα παρουσιάσουμε το νέο έργο του Θάσιου συγγραφέα, μουσικού και ζωγράφου, Άγγελου Ζαγοριανού. Είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος κάθε φορά που εκδίδει κάτι μας εκπλήσσει, διότι είναι και πολυσχιδής ως καλλιτεχνική προσωπικότητα και αφοσιωμένος εδώ και 40 και πλέον χρόνια στη μουσική, τη ζωγραφική, στην ποίηση κλπ.

Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το τελευταίο έργο του «Μελωδίες αλλιώς». Είναι ένα ενδιαφέρον πόνημα με αρκετά στοιχεία. Υπάρχουν λίγα ποιήματα, δύο δοκίμια, ένα παραμύθι μπλεγμένο με μία ιστορία, κάποιες σκέψεις, αποτυπώματα εικαστικών έργων, λόγια από δύο τραγούδια του, παρτιτούρα από κάποιο άλλο, φωτογραφίες και το τέλος καταλήγει με ένα δισκάκι με παλιά και νέα τραγούδια που παρουσιάζονται με έναν αλλιώτικο τρόπο.

Αυτά τα τραγούδια θα τα παρουσιάσει ο ίδιος με τον μόνιμο συνεργάτη του εδώ και 30 χρόνια, τον δικηγόρο Δημοσθένη Βαρδαβούλια. Από το βιβλίο θα διαβάσει αποσπάσματα η γνωστή συγγραφέας και συμπολίτισσά μας, Γεωργία Τριανταφυλλίδου, την οποία και ευχαριστώ για άλλη μία φορά».

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ

Πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση από πολλές πλευρές και με την εκδήλωση αυτή ανοίγει ο κύκλος των δραστηριοτήτων της Θασιακής Ένωσης για το 2022. Ήδη έχουμε ετοιμάσει ένα πλάνο δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων μέχρι το τέλος του 2022.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα πραγματοποιήσουμε μία εκδρομή, ύστερα από δύο χρόνια κλεισούρας, στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα. Φαντάζομαι ότι δεν θα έχουμε άλλα προβλήματα, θα κυλήσει ομαλά το 2022 και θα μπορέσουμε να μπούμε σε μία σχετική κανονικότητα».

Προηγούμενο άρθροΧρήστος Παπαδόπουλος: Ειδικά στα θέματα πρόληψης η χώρα μας είναι αρκετά πίσω
Επόμενο άρθροΑρχέλαος Γρανάς: Ναι, είμαστε στην τελική ευθεία, σύντομα έργα στα Λουτρά Ελευθερών