Εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ με Ειδικές Ανάγκες είχαν δικαιωθεί Πρωτόδικα για να πάρουν κάποια χρήματα και τώρα τους ζητείται να τα επιστρέψουν. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Απόστολο Χρόνη, πρόκειται για 8 εργαζόμενους που θα κληθούν να τα επιστρέψουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είχαν δικαιωθεί πρωτόδικα αυτοί οι άνθρωποι από το 2014 σε ένα δικαστήριο, για να πάρουν παραπάνω χρήματα. Είχαν πάρει από τα ταμεία της ΔΕΥΑΚ αυτά τα χρήματα τότε. Η τελευταία απόφαση που μας ήρθε, γιατί προσέφυγε η Επιχείρηση κατά της πρωτόδικης απόφασης, έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο. Από εκεί ήρθε η τελευταία απόφαση στις αρχές του 2023 και τώρα είμαστε σε μια διαδικασία να πάρει η ΔΕΥΑΚ πίσω αυτά τα χρήματα. Από τους 8 εργαζόμενους ο ένας έχει φύγει στη σύνταξη και οι υπόλοιποι 7 εργάζονται ακόμη. Υπάρχει μια κλιμακωτή διαδικασία για να μπορέσει να φτάσει στον τελικό στόχο να πάρει τα χρήματα. Η Νομική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ το έχει αναλάβει και τους καλεί να δώσουν τα χρήματα είτε εφάπαξ είτε με δόσεις. Από ‘κει και πέρα θα προσφύγουμε ξανά στη δικαιοσύνη για να γίνει νέο δικαστήριο να μπορέσουμε να πάρουμε αυτά τα χρήματα. Για τον συνταξιούχο έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία για να γίνει κατάσχεση ενός ακινήτου που διαθέτει, διότι δεν δέχθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.

Θα πάρει χρόνο κι αυτό, ξέρουμε ότι τα δικαστήρια καθυστερούν. Οπότε υπομονή απ’ όλους μας. Αυτά τα χρήματα δεν θα χαθούν από την Επιχείρηση κι όπως έχει υποχρέωση θα τα πάρει πίσω στο ακέραιο και μάλιστα με τόκους υπερημερίας».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ

Για το έργο ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα είπε ότι «είμαστε σε φάση συνεννόησης με τον εργολάβο. Οι δικηγόροι μας μιλάνε για το πώς θα προχωρήσουν στη διάλυση της σύμβασης. Του έχουμε ζητήσει να αποκαταστήσει ό,τι έχει ανοίξει μέχρι τώρα, οπότε να γίνει η ολοκλήρωση αυτών των εργασιών. Στην πορεία έχουμε ήδη συνεννοηθεί και με τη Διαχειριστική Αρχή και είμαστε σε διαδικασία να μην χαθεί το έργο. Πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει χρηματοδότηση, το έργο πρέπει να γίνει και μάλιστα με τον σωστό τρόπο. Και αυτό θα γίνει. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

Προηγούμενο άρθροΔιπλή δράση διοργανώνει το Επιμελητήριο Καβάλας για την ενημέρωση δύο προγραμμάτων
Επόμενο άρθροΑνοιχτή εκδήλωση για την προστασία από τους σεισμούς οργάνωσε το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου