Ο Δήμος Παγγαίου διοργάνωσε εκδήλωση με τον πρώην Περιφερειακό Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης κ. Κοκκολάκη για θέματα προστασίας από τους σεισμούς. Ο Ειδικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου κ. Στέργιος Κεχαγιάς επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας τους διαρκώς ενημερώνει τους πολίτες.

Συγκεκριμένα είπε ότι «ήταν μια εκδήλωση που είχαμε προγραμματίσει εδώ αι καιρό από την Πολιτική Προστασία του δήμου Παγγαίου που σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές για τους πολίτες. Το θέμα αυτήν τη φορά ήταν ο σεισμός. Η γνώση είναι προστασία. Είχαμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε κοντά μας τον πρώην διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας ΑΜΘ, Κώστα Κοκκολάκη, έναν εκπαιδευτικό επιστήμονα, εξαιρετικό και μεταδοτικό εισηγητή. Για 3 ώρες κατάφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατηρίου, απαντώντας σε ερωτήσεις και απορίες για το σεισμό, τα μέτρα πρόληψης, τη διαχείριση της κρίσης, τη γνώση και την προφύλαξη από αυτό το φαινόμενο.

Ο σεισμός ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα χτυπήσει. Μέσα στα μέτρα προφύλαξης είναι η εμπειρία, η γνώση, η προετοιμασία και ο σχεδιασμός. Μπορούν να μας βοηθήσουν για να διαχειριστούμε αυτό το φαινόμενο, όποτε και αν τύχει».

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πρόσθεσε ότι «κάνουμε πολλές εκδηλώσεις για τέτοια θέματα, είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι η προστασία του πολίτη για τον Δήμο Παγγαίου είναι πάρα πολύ ψηλά. Άλλωστε ένας πολιτισμένος δήμος είναι αυτός που σέβεται και προστατεύει τους πολίτες του.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας τώρα ιδρύθηκε, παλιότερα ήταν γραφείο που υπολειτουργούσε. Με τις καινούργιες οδηγίες προβλέπεται αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας όπως και το τμήμα Πολιτικής Άμυνας. Στη λογική αυτή προσπαθούμε μέσω ενημερώσεων, είτε με την Πυροσβεστική, είτε με το Λιμενικό κ.α. να ενημερώνουμε, προετοιμάζουμε και ενίοτε εκπαιδεύουμε τους συμπολίτες μας σε θέματα πολιτικής προστασίας για να έχουμε την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα αν συμβεί οποιοδήποτε περιστατικό.

Γνώση, προστασία και μακριά από μας τέτοια περιστατικά. Οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και προστατεύουμε τους άλλους. Είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας 100 ωρών που θέλουμε να το υλοποιήσουμε εδώ».

Προηγούμενο άρθροΕπιστροφή χρημάτων από εργαζομένους της, ζητάει δικαστικά η ΔΕΥΑ Καβάλας
Επόμενο άρθροΤο απόγευμα το Άγιο Φως στην Αθήνα με ειδική πτήση