Στην τελική ευθεία εισήλθε το θέμα της συνένωσης του ΤΕΙ ΑΜΘ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Σερρών. Ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε ότι το νομοσχέδιο επρόκειτο να κατατεθεί χθες.

Το πρωί δήλωσε ότι «νομίζω ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία διότι περιμένουμε σήμερα (σ.σ. χθες) να καταθέσει το νομοσχέδιο ο υπουργός. Μάλλον θα περάσει από την προ-παρασκευαστική επιτροπή και ακολούθως θα πάει τη διαδικασία. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό πριν το Πάσχα να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα. Είναι πολύ μεγάλο το νομοσχέδιο, οπότε θεωρώ ότι δεν θα είναι μία πολύ εύκολη κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά εμάς, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Υπάρχουν κάποιες μικρές διορθώσεις μέσα στο νομοσχέδιο, οι οποίες νομίζουμε ότι είναι προς θετική κατεύθυνση, όπως ένα ινστιτούτο με έδρα την Κατερίνη, ο αριθμός εισακτέων στο Διδυμότειχο, αλλά δεν έχουν γίνει άλλες ουσιαστικές τροποποιήσεις. Θα το δούμε το νομοσχέδιο, θα υποβάλλουμε κι εμείς τυχόν τροποποιήσεις ή διορθώσεις και βελτιώσεις που θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν. Νομίζω ότι είναι σε καλό δρόμο η όλη διαδικασία. Είναι πολύ μεγάλο το νομοσχέδιο, έχει πολλά θέματα και συνεπώς η συζήτηση αναμένεται να είναι μακρά και επίπονη».

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Για το αίτημα του ΤΕΙ ΑΜΘ να βρεθούν κάποιοι χώροι για να στεγαστούν οι υπηρεσίες και οι φοιτητές, είπε ότι «έχει επισκεφθεί ο μηχανικός τα παλιά δικαστήρια. Έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες αποτυπώσεις. Έχουμε στείλει και την αρχιτέκτονά μας για να δει για μια αρχιτεκτονική αναδιαμόρφωση του κτηρίου. Θεωρώ πως το κτήριο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εξωτερικά έχει υποστεί κάποιες μικρο-παρεμβάσεις από την αρχική του μορφή. Θα μας κάνει και η αρχιτέκτονας τις προτάσεις της και μόλις μαζέψουμε όλο το υλικό, θα το καταθέσουμε στην εταιρεία ακινήτων του ελληνικού δημοσίου και από ‘κει και μετά θα ζητήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Σε ό,τι αφορά τις εστίες που είναι ακόμη πιο σημαντικό θέμα, παραμένει πρώτη επιλογή μας το παλιό νοσοκομείο, αλλά είναι και το κτήριο του ΕΦΚΑ το οποίο θα κοιτάξουμε να το δούμε τις επόμενες μέρες. Θεωρώ ότι ένα από τα δύο θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση για φοιτητικές εστίες».

Για το νέο Πανεπιστήμιο που θα δημιουργηθεί είπε «με τις σχολές που θα έχουμε, θα έχει μία σχολή θετικών επιστημών και μία σχολή διοίκησης και οικονομίας. Αυτό που αναμένουμε –δεν ξέρουμε και ποιες θα είναι εξαγγελίες του υπουργού στη βουλή- είναι ότι περιμένουμε γύρω στους 700-750 φοιτητές λιγότερους από αυτούς που βάζαμε πέρυσι. Από τους 2500 σε σύνολο θεωρώ ότι θα βάλει γύρω στους 750 λιγότερους. Αυτό δεν είναι κακό, με την έννοια οι πολλοί φοιτητές που έμπαιναν στο παρελθόν δεν ήταν όλοι ενεργοί. Είχαμε το λεγόμενο drop out, φοιτητές που έρχονται, γράφονται και φεύγουν. Θεωρώ ότι θα έχουμε πολύ πιο συνειδητοποιημένους φοιτητές αυτήν τη φορά, κυρίως λόγω της σχολής θετικών επιστημών και υπό αυτήν την έννοια πιστεύω ότι θα υπάρξει ουσιαστικά αύξηση των φοιτητών. Δεν θα φανεί στο τυπικό μέρος αλλά θα φανεί στην πραγματικότητα. Γι’ αυτό κα είπαμε ότι η συνένωση θα μετατρέψει την Καβάλα στη μεγαλύτερη πανεπιστημιούπολη στη βόρεια Ελλάδα μετά τη Θεσσαλονίκη».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε ο τυχερός λαχνός του ΑΟΚ για το αυτοκίνητο
Επόμενο άρθροΣτις 18 Απριλίου η πασχαλινή διανομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου