Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η διανομή προϊόντων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Καβάλας στους δικαιούχους. Η διανομή θα γίνει στις 18 Απριλίου, όπως σημείωσε η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Φραντζεσκάκη, τρόφιμα για τις ημέρες του Πάσχα.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «όπως κάθε χρόνο, από το 2017 που ανέλαβε ο δήμος Καβάλας το Κοινωνικό Παντοπωλείο, προγραμματίζεται η δεύτερη διανομή του έτους που είναι πλησίον της Μεγάλης Εβδομάδας. Στις 18 του μήνα προγραμματίζεται η διανομή, λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με μηνύματα και τηλέφωνα να έρθουν να πάρουν τα προϊόντα τα οποία θα είναι για Πάσχα. Θα έχει, δηλαδή και αρνί, μοσχάρι, λουκάνικα, τυρί, αλεύρι, τσουρέκια, λάδι, πολλά προϊόντα που θα δώσουν την ευκαιρία σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα αγοράσουν, να κάνουν κι αυτοί το πασχαλινό τους τραπέζι. Είναι η τρίτη χρονιά που γίνεται αυτό παραμονές του Πάσχα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι γι’ αυτήν τη διανομή για τους πολίτες της Καβάλας που ανήκουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Και πρόσθεσε πως «Είναι μια μεγάλη κοινωνική πράξη και μακάρι να μην υπήρχε. Να μην υπήρχαν άνθρωποι που έχουν ανάγκη το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας. Όμως υπάρχουν και δεν δικαιούνται ούτε το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, για κάποιους μηδαμινούς ίσως λόγους. Δεν παίρνουν ούτε την προπληρωμένη κάρτα κι ερχόμαστε έτσι εμείς, με την τακτική πλέον διανομή που γίνεται ανά δύο μήνες περίπου. Τους κάνουμε μεγάλες διανομές, τους δίνουμε πολλά πράγματα. Οι άνθρωποι έρχονται με καροτσάκια για να πάρουν τα πράγματα που δίνουμε και μάλιστα γίνεται και συνεννόηση –ευχαριστούμε πάρα πολύ- με το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και κάνει ειδική στάση για εκείνες τις μέρες των διανομών, μπροστά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Κι έτσι ο κόσμος δεν ταλαιπωρείται. Κρατάμε την ανωνυμία τους, δεν διαμαρτύρεται κανένας, γίνονται όλα με απόλυτη τάξη και όλος ο κόσμος φεύγει ευχαριστημένος. Είμαστε περήφανοι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Καβάλας και για την κοινωνική πολιτική του δήμου, διότι επί διοικήσεως Τσανάκα δουλεύει όλο το σύστημα ρολόι».

Εφημερίδα Καβάλα

Προηγούμενο άρθροΕίναι μεγάλο το νομοσχέδιο συνένωσης και θεωρώ ότι δεν θα είναι μία εύκολη κοινοβουλευτική διαδικασία δηλώνει ο Αντιπρύτανης του ΤΕΙ ΑΜΘ, Θανάσης Μητρόπουλος
Επόμενο άρθροΛειτουργεί κανονικά και πάλι το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Ν. Καρβάλη