Περισσότεροι από 500 αθλητές, συνοδοί και φίλοι της ποδηλασίας βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 27-28 Απριλίου στο νησί της Θάσου, με αφορμή το 18ο Διεθνές Ποδηλατικό Διήμερο. Μια αθλητική διοργάνωση θεσμός της Περιβαλλοντικής κίνησηςκαι της οργανωτικής ομάδας THASSOS CYCLING WEEKEND.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στην εκκίνηση του ΓΥΡΟΥ ΘΑΣΟΥ βρέθηκαν περίπου 300 αθλητές. Μάχη έγινε για την πρώτη θέση μέχρι την γραμμή του τερματισμού Με τελικό νικητή τον Ρουμάνο αθλητή DAVID-ALEXANDRU COMAN και χρόνο 4:19:31, δεύτερος ο επίσης Ρουμάνος αθλητής GABRIEL ANDROMACHE με χρόνο 4:19:37 και τρίτο τον Έλληνα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΑΝΤΩΝΗ της ACROG TORMANS με τον ίδιο χρόνο. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε με χρόνο 4:28:58 η Ρουμάνα CORINA-LOREDANA GULEI ακολοθούμενη από την δεύτερη, την Βουλγάρα PENKA DIMITROVA με χρόνο 4:34:25 και τρίτη την Ρουμάνα CLAUDIA ENE με χρόνο 4:37:03.

Την Κυριακή, 100 αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση του MTB THASSOS CUP. Οι πρώτες θέσεις ήταν Βουλγάρικη υπόθεση, νικητής του αγώνα ανακηρύχτηκε ο Βούλγαρος VLADISLAV GYUROV της ομάδας VITOSHA CYCLING με χρόνο 2:53:30, νικητής και το 2023, βελτιώνοντας μάλιστα το περσινό χρόνο του κατά σχεδόν 4 λεπτά. Δεύτερος ο επίσης Βούλγαρος PETAR CHAVDAROV της TNW με χρόνο 2:54:40 και τρίτον τον δεύτερο πέρυσι MARTIN STEFANOF με χρόνο 2:55:15. Στις γυναίκες η περσινή νικήτρια Βουλγάρα YOANA VALKANOVA της CC VITOSHA κέρδισε εύκολα με χρόνο 3:30:24 βελτιώνοντας μάλιστα την επίδοση της σχεδόν 19 λεπτά, δεύτερη η Βουλγάρα επίσης DOBRANYTSIA ELENA με χρόνο 3:49:07 και τρίτη την Βουλγάρα ASYA BORISOVA της MAMMUT CYCLE CLUB με χρόνο 4:39:25. Καλύτερος ‘Ελληνας ο Καβαλιώτης ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ της ομάδας ΠΟΔΡΑΜΑΣ με χρόνο 3:03:29 στην 7η θέση. Στην κατηγορία E-BIKES βουνού νικητές αναδείχθηκαν ο Ρουμάνος STEFAN-ALEXANDR STANCU με χρόνο 2:20:59 ακολοθούμενος από τον Θάσιο μόλις 13 ετών ΜΙΧΑΛΗ ΡΕΙΖΗ της ομάδας VELOS με χρόνο 2:27:14 και τρίτο τον Ρουμάνο GEORGE-LUCIAN NEAGA με χρόνο 2:27:16

Νικητές του ποδηλατικού Διημέρου (συμμετοχή και στους 2 αγώνες) αναδείχθηκαν οι εξής:
1ος PETAR CHAVDAROV TNW 7:15:57
2ος MARTIN STEFANOF 7:18:56
3ος DIMITAR DIMITROV 7:21:30

Η διοργάνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς για την υλικοοικονομική τους υποστήριξη.
⦁ Γλυκά ΣΟΥΡΙΝΗΣ
⦁ ΦΟΥΡΝΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
⦁ SAMARAS HOTEL
⦁ ΡΗΓΑΣ HOMESTORE
⦁ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ SAN ANTONIO BEACH
⦁ SUPER MARKET ΓΚΑΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
⦁ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΠΟΤΩΝ
⦁ STUDIOS SUZANNA
⦁ METSIKAS RESIDENCE LIMENAS
⦁ AVENTURA VILLAGE
⦁ EASY RIDERS

Xορηγός ηλεκτρονικής επικοινωνίας FORUM THASSOS

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην επιτυχημένη διεξαγωγή των αγώνων:
⦁ το Δήμο Θάσου
⦁ τον Αστυνομικό Σταθμό Θασου για την άριστη φύλαξη των αθλητών στον ΓΥΡΟ ΘΑΣΟΥ
⦁ τους Μοτοσικλετιστές της Θάσου
⦁ THASSOSMED – ΙΑΤΡΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΘΑΣΟΥ
⦁ To Κέντρο Υγείας της Θάσου

Κλείνοντας, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους υπόλοιπους εθελοντές που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν ένα βροντερό παρών, υποστηρίζοντας το διήμερο, με κέφι, μεράκι και προσωπικό χρόνο. Χάρη λοιπόν σε αυτούς καταφέραμε να έχουμε οργανωτικά μια από τις καλύτερες χρονιές, λαμβάνοντας πολλά συγχαρητήρια από τους συμμετέχοντες αθλητές του διημέρου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο.

Προηγούμενο άρθροΔιατηρείται ως Περιφερειακή Έδρα Πρωτοδικείου το Ειρηνοδικείο Παγγαίου
Επόμενο άρθροΝέα Καρβάλη: Βάφουν αυγά με τσουκνίδες και κρεμμύδια