Δεν θα αυξηθεί το ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε δημότες της Καβάλας από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά, στις προθέσεις τους είναι να αυξήσουν τον αριθμό των δημοτών που θα λαμβάνουν αυτό το βοήθημα.

Ο κ. Παππάς είπε ότι «η προηγούμενη διοίκηση είχε καθιερώσει έναν τρόπο καταβολής του έκτακτου οικονομικού βοηθήματος προς τους πολίτες. Στην ουσία είχε επιδοματοποιήσει αυτό το βοήθημα. Το οικονομικό βοήθημα έπρεπε να δίνεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάτι το πολύ έκτακτο. Οικονομική αδυναμία έχουν χιλιάδες συμπολίτες μας. Η κα Τσανάκα έδινε σε 300-500 Καβαλιώτες που πράγματι έχουν αδυναμία, 300+300 ευρώ, δύο περίπου 6μηνιαίες δόσεις. Όμως το έκτακτο οικονομικό βοήθημα δεν είναι ακριβώς αυτό. Πρότεινα να περιορίσουμε το ελάχιστο ποσό του βοηθήματος και να μπορούμε να διευρύνουμε και τον αριθμό και το ύψος του ποσού που χορηγούμε σε ανθρώπους που πράγματι έχουν μεγάλη αδυναμία. Ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει μια πυρκαγιά, μια σοβαρή ασθένεια, να σπουδάζουν τα παιδιά του, έχει μια έκτακτη σημαντική ανάγκη. Με 300 και 400 και 600 ευρώ κάποιες καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται. Πρέπει να κάνουμε μια παρέμβαση με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και να χορηγούμε ένα μεγαλύτερο ποσό.

Στην προηγούμενη μορφή του αυτό το βοήθημα είχε καταντήσει ένα επίδομα, χρήσιμο μεν, αλλά οι δήμοι δεν δίνουν επιδόματα. Αυτά έχουν πάει στο κράτος και ο δήμος μπορεί να δώσει μόνο έκτακτο οικονομικό βοήθημα. Ποτέ, όμως, δεν έδωσε η προηγούμενη διοίκηση μεγαλύτερο ποσό σε ανθρώπους που είχαν πράγματι μεγαλύτερες ανάγκες».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Και πρόσθεσε πως «Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο στη 1 το βράδυ. Υπήρξαν και κορώνες λαϊκισμού από τις παρατάξεις της κας Τσανάκα και του Μάκη Παπαδόπουλου, οπότε το θέμα θα το ξαναδούμε σε νέα φάση, σε μία επόμενη συνεδρίαση πιο ήρεμα και πιο χαλαρά. Παρεμπιπτόντως θα πρέπει να δούμε και το θέμα λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Ξημερώματα δεν μπορεί τίποτα να συζητιέται σε σοβαρή βάση και παραγωγικά. Πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό θα αναγκαστούμε να πάμε τα προ ημερησίας διατάξεως στο τέλος. Δεν το θέλουμε αλλά αν κάποιοι συγκεκριμένοι άνθρωποι συνεχίσουν το ίδιο βιολί, τότε και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα. Ο Κώστας Πεφάνης είναι άνθρωπος μετριοπαθής κι ευγενής. Αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Ότι αργούμε οδηγεί σε πολύ κακά αποτελέσματα. Σοβαρά θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη δεν συζητούνται ή συζητούνται με διαδικασίες εξπρές και αναλωνόμαστε σε μικροθέματα. Πρέπει να τα προ ημερησίας να μην καθυστερούν πάνω από μία ώρα την έναρξη του συμβουλίου. Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να τελειώνει στις 11, το πολύ να παίρνει παράταση μιας ώρας. Όλοι χάνουμε, το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο, οι Καβαλιώτες. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Τέλος είπε ότι «στις 27  Φεβρουαρίου  θα γίνει δεύτερη διανομή για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου χωρίς νωπά προϊόντα, αλλά προϊόντα μακράς διάρκειας. Και θα προγραμματίσουμε σιγά- σιγά την επόμενη διανομή που θα γίνει προ του Πάσχα. Θα ζητήσουμε δικαιολογητικά κι από νέους δικαιούχους που δεν είχαν ενταχθεί».

Προηγούμενο άρθροΠροσλήψεις προσωπικού διεκδικεί μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας
Επόμενο άρθροΜαθητές του 6ου ΓΕΛ στο διαγωνιστικό  πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας Νέων