Διακοπή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Καβάλας από 1 μ.μ. έως 3 μ.μ. έως σήμερα  Παρασκευή.  Ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Μπακόλας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κυρίαρχο αίτημα τους είναι η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Ο κ. Μπακόλας ανέφερε ότι «Πράγματι συνεχίζονται ως  και σήμερα  οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων. Γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Και μάλιστα αυτές οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται. Ο κάθε σύλλογος αποφασίζει τις ώρες της αποχής από την εργασία, προσθέτει στα θεσμικά και βασικά αιτήματα και αυτά που υπάρχουν ειδικότερα σε κάθε νομό. Αυτό για τις υπηρεσίες του Νομού Καβάλας σημαίνει ότι  ως την Παρασκευή (21 Φεβρουαρίου) αυτές θα λειτουργούν ως τη 1 το μεσημέρι. Στη συνέχεια θα υπάρχει αποχή έως το τέλος του ωραρίου.

Η αποχή αφορά και τους γραμματείς στις δίκες. Κατόπιν τούτου τα δικαστήρια θα δικάζουν υποθέσεις ως τη 1 το μεσημέρι.

Δεν θα γίνεται καμία εξυπηρέτηση του κοινού αλλά ούτε και των δικηγόρων αυτό το διάστημα».

ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ

Για το Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων της Καβάλας εκτός από τα αιτήματα της Ομοσπονδίας υπάρχουν και αιτήματα για την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού στο Ειρηνοδικείο της Θάσου με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Ο κ. Μπακόλας ανέφερε ότι «Η Γενική συνέλευση  του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας στην από 17/02/2020 συνεδρίαση της αποφάσισε ομόφωνα την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η ΟΔΥΕ και συγκεκριμένα: Από την Τετάρτη 19/02/2020 έως και την Παρασκευή 21/02/2020  οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ν. Καβάλας θα προβούν σε δίωρες διακοπές κατά τις ώρες 13:00-15:00 χωρίς περαιτέρω παράταση του ωραρίου πέραν της ώρας 15:00 μ.μ., όλων των εργασιών και συνεδριάσεων (συνθέσεις των Δικαστηρίων, εξυπηρέτηση Δικηγόρων, κοινού) των Δικαστικών υπηρεσιών και σχηματισμών του Ν. Καβάλας με κύριο αίτημα την  άμεση πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων και κατά απόλυτη προτεραιότητα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Ειρηνοδικείο Θάσου, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του, με παράταση ισχύος του πίνακα επιτυχόντων ΔΕ Γραμματέων της προκήρυξης 8Κ/2017, την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων από τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ  και την προκήρυξη νέων διαγωνισμών προσλήψεων.

Έτσι όπως έγινε στα ακριτικά νησιά και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη που από τον πίνακα αυτό θα πάρουν έχτρα υπαλλήλους να έρθουν και σε εμάς υπάλληλοι και να λήξει το θέμα. Έτσι θα σταματήσουν και οι αποσπάσεις και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται οι υπάλληλοι από τα Δικαστήρια της Καβάλας.

Σαφώς και διεκδικούμε και την επέκταση της απομαγνητοφώνησης των ποινικών δικαστηρίων κάτι που θέλει και η Ομοσπονδία μας και έστειλε ήδη έγγραφο στον υπουργό. Είμαστε από τις τελευταίες χώρες στην Ευρώπη που ακόμη τα πρακτικά τηρούνται χειρόγραφα στις ποινικές υποθέσεις».

ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Επίσης ζητάμε την μηχανοργάνωση και τη μηχανογράφηση, την ηλεκτρονική βέβαια όλων των δικαστικών υπηρεσιών, από την δημοσίευση, τις αποφάσεις και την ένταξη μας στην ψηφιακή πύλη του Σόλωνα, που λειτουργεί πιλοτικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, τον εκσυγχρονισμό των τηλεφωνικών κέντρων και την ένταξη στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Θέλουμε την επιμόρφωση των νέων προσλαμβανόμενων δικαστικών υπαλλήλων οι οποίοι μαθαίνουν τη δουλειά από τους παλιούς χωρίς να υπάρχει κάποια επιστημονική μέθοδος, είτε μέσω προγραμμάτων και σεμιναρίων ή μέσω της σχολής δικαστών της Θεσσαλονίκης.  Εξελίσσονται τα πράγματα και οι παλιοί συνάδελφοι πρέπει να προχωρούν. Και τέλος ζητάμε και την οικονομική αναβάθμιση των δικαστικών υπαλλήλων που στερήθηκαν το 40% του μισθού τους κατά τη διάρκεια της κρίσης με την επαναθεσμοθέτηση τώρα που υποτίθεται ότι βγήκαμε από την κρίση με την αναγνώριση των ανθυγιεινών και επικίνδυνων συνθηκών των εργαζομένων. Διότι το δικό μας κτήριο είναι νεόδμητο και δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα. Τα κτήρια όμως στο Ειρηνοδικείο της Θάσου που είναι ακατάλληλο και τώρα αναζητείται λύση μετεγκατάστασης αλλά και αυτό του Παγγαίου έχουν θέματα υποδομών. Ένα πλαίσιο αιτημάτων που έφερε και τις κινητοποιήσεις μέχρι την Παρασκευή»

Προηγούμενο άρθρο13χρονη τραυματίστηκε σοβαρά σε σχολική εκδρομή- Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΔεν θα αυξηθεί το ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας σε δημότες της Καβάλας από πλευράς του Δήμου