kalpakidis-themis-kali-800x445

Οι αγρότες της Καβάλας δεν πρόκειται να προβούν σε αποκλεισμούς δρόμους ή άλλες παρεμφερείς  σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης. Απλά θα περιοριστούν σε κάποιες ενημερωτικές ενέργειες και όχι σε κινήσεις που θα τους φέρουν απέναντι με τους πολίτες.

Ο κ. Καλπακίδης τόνισε πως «Υπάρχει μια κινητοποίηση το τελευταίο διάστημα από κάποιους οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα είχαν ουσιαστικά απαξιώσει τον αγώνα και τώρα θυμήθηκαν ότι εμπρός μας υπάρχει ένα φορολογικό και ένα ασφαλιστικό και τότε αγνόησαν αυτά τα ζητήματα…

Μάλιστα αρχικά θεώρησαν ότι αυτά που λέει ο υπουργός και αυτά που τους είπε όταν τον επισκέφθηκαν ήταν αρκετά και για αυτό και έκαναν τότε πίσω. Για κάποιο λόγο τον οποίο δεν γνωρίζω ακόμη ησύχασαν και έκαναν πίσω.  Συζητούσαμε να κάνουμε μια δυναμική κινητοποίηση ώστε να πάρει ο υπουργός πίσω τα μέτρα ή έστω  να τα απαλύνει λίγο να τα κάνει πιο βατά. Γιατί έτσι που έχει διαμορφωθεί η όλη κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.

Ωστόσο με το που άρχισε να διαρρέει αυτό άρχισαν να πηγαίνουν στον πρωθυπουργό και στον υπουργό και παράλληλα για εμάς άρχισε να φυλλορροεί ο αγώνας και πήγαμε όλοι τότε στα σπίτια μας».

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ο κ. Καλπακίδης διευκρίνισε ότι  «Εμείς εδώ στην ΑΜΘ αποφασίσαμε να μην βγούμε στους δρόμους. Απλά θα επιλέξουμε έναν άλλο τρόπο και θα δούμε στην πορεία πώς θα κινηθούμε. Δεν θα βγούμε στους δρόμους γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε το σκαλοπάτι για να κάνουν κάποιοι τη δουλειά τους.

 

Θέλουμε δηλαδή να αλλάξει αυτή η κατάσταση ή αλλιώς να βγουν κάποιοι έξω και επιτέλους να εκτεθούν.  Δεν γίνεται από την άλλη να συνεχίζεται η ίδια ιστορία. Να βγαίνουν κάποιοι και να κλείνουν τους δρόμους, ενώ την ίδια ώρα στο παρελθόν έβγαιναν κάποιοι και ζητούσαν και 20 ευρώ το στρέμμα να το λαμβάνουν και να αποσυρθούν αντί να λύσουν τα πραγματικά προβλήματα. Εμείς όμως είδαμε ότι όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι μαζί μας.

 

Και οι δικηγόροι, και οι γιατροί και οι επαγγελματίες γενικότερα είναι μαζί μας, μας στηρίζουν αλλά εμείς πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι ως κλάδος για αυτό που υποστηρίζουμε και να μην περιμένομε από τους άλλους.

 

Όμως κάτι τέτοιο δεν φάνηκε και εμείς αντιδρώντας σε όλη αυτή την κατάσταση αποφασίσαμε να κινηθούμε με αυτό τον τρόπο. Ενώ δηλαδή θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί δεν το έκαναν και πλέον δεν υπάρχει διάθεση και εμπιστοσύνη προς αυτά τα πρόσωπα που προανέφερα.

Προηγούμενο άρθροΗ Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας κόβει την πίτα της
Επόμενο άρθροΑυξημένη η κίνηση στη λαϊκή αγορά έφερε χαμογέλα στα πρόσωπα των μικροπωλητών -Video