Αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας αυτή την περίοδο. Ο πρόεδρός του κ. Στράτος Μακρογιαννίδης σημείωσε ότι το κυριότερο πρόβλημα είναι το κυκλοφοριακό.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «λόγω ημερών έχουμε κάποια κίνηση. Βέβαια, η κίνηση είναι κι από τα ΙΧ που κατεβαίνουν στην πόλη για να κάνει ο κόσμος τις αγορές του. Αυτό μας προβληματίζει λίγο διότι δυσκολεύεται πάρα πολύ το Αστικό όταν όλοι κατεβαίνουν κάτω με τα ΙΧ τους για να κάνουν τα ψώνια τους. Αυτό δεν μας δεσμεύει, βέβαια, στο να μην εκτελούμε κανονικά τα δρομολόγιά μας. Μας δυσκολεύει αλλά κάνουμε κανονικά τα δρομολόγιά μας. Υπάρχει λίγη καθυστέρηση, ο κόσμος δείχνει κατανόηση καθώς βλέπει την κίνηση μιας και βρίσκεται μέσα στο λεωφορείο, οπότε μπορώ να πω ότι είμαστε σε καλό δρόμο κι όλα βαίνουν καλώς».
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ
Για το κυκλοφοριακό στην Καβάλα είπε ότι «έχουμε θέματα διότι όλος ο κόσμος θέλει να κατέβει κάτω με το ΙΧ του στο κέντρο για να κάνει τις αγορές του. Θέλει να παρκάρει δίπλα στο μαγαζί που θα πάει για να ψωνίσει κι αυτό δυσκολεύει λίγο την κατάσταση για μας και δεν μπορούμε να έχουμε τα δρομολόγιά μας κανονικά. Υπάρχουν χρονικές στιγμές που θα πρέπει να καθυστερήσουν κάποια δρομολόγια λόγω φόρτου εργασίας. Υπάρχουν και τα έργα που γίνονται μέσα στην πόλη και κάποιοι πρέπει να κατέβουν κάτω με τα ΙΧ τους».
ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Για το σχέδιο να μπει mini bus στη συνοικία της Παναγίας, είπε ότι «δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουμε καμία νύξη και έμειναν στα όνειρά μας αυτό το σχέδιο. Έχουμε πολλά όνειρα στο Δήμο Καβάλας, δεν έχουμε κανένα παράπονο. Τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, κάναμε όνειρα αλλά μείναμε σε αυτά. Έχει θέληση ο Δήμαρχος, δεν μπορώ να πω. Σε ό,τι του λέμε είναι θετικός αλλά μένουμε στα όνειρα και δεν ξέρω για ποιον λόγο. Στην πράξη δεν προχωράει τίποτα απολύτως.
Έχουμε και θέμα με το πάρκινγκ. Όπως παραδέχθηκε κι ο Δήμαρχος, εκεί που ο Δήμος Καβάλας θα έπρεπε να έχει ένα πάρκινγκ βαρέων οχημάτων μέσα στην πόλη για να μπορούμε να παρκάρουμε, μας προέκυψε ένα θέμα με την κυρία που έχει εκεί κάτω το πάρκινγκ στο Τελωνείο. Μας έβγαλε έξω, ζητάει 4 φορές επάνω την τιμή στο πάρκινγκ κι αναγκαστήκαμε να βγούμε έξω. Βγήκαμε έξω στην πόλη κι είμαστε υποχρεωμένοι να παρκάρουμε από ‘δω κι από ‘κει, διότι δεν υπάρχει από τον Δήμο Καβάλας κάποιο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων όπως υπάρχει σε όλες τις πόλεις.
Βέβαια, είναι θετικός ο Δήμαρχος στο να το κάνει, αλλά πότε και αν θα γίνει δεν το ξέρω. Εμείς πάντως είμαστε παρκαρισμένοι μέσα στην πόλη, δυσκολεύουμε και τους ανθρώπους που έχουν εκεί τα σπίτια τους και τα ΙΧ τους, αλλά τι να κάνουμε είναι μονόδρομος. Προσπαθούμε με το Λιμενικό και με το Ταμείο Λιμένος να βρούμε μια λύση. Έχουμε κάποια θετικά αποτελέσματα από πλευράς Ταμείου, δηλαδή να πάμε λίγο πιο μέσα σε ένα καινούργιο πάρκινγκ που έγινε. Θέλει κάποια διόρθωση εκεί, να κάνουν κάποια έργα για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από το παρκάρισμα στην πόλη».

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση της Αγγελικής Δεληκάρη με αντιπροσωπεία Ούγγρων κοινοβουλευτικών
Επόμενο άρθροΓιώργος Βαφείδης: Μπήκαμε σε μία περίοδο καλή για τον κλάδο της εστίασης