Αυξητική είναι η κίνηση στον κλάδο των Καφεζυθοπωλών. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Γιώργο Βαφείδη η κίνηση είναι κάπως καλύτερη.

Όπως ανέφερε “Υπάρχουν πράγματι κάποιες ημέρες που δίδουν μια υπεραξία στον χώρο μας. Ίσως είναι μέρες που βοηθά ο καιρός ή κάποιες ονομαστικές εορτές που είναι ξεχωριστές αλλά σε γενικές γραμμές ο προβληματισμός στον κλάδο μας υπάρχει. Και είναι κάτι που πιστεύω ότι το ξέρουμε όλοι και δεν είναι εξάλλου εύκολα τα πράγματα, πόσο μάλλον τώρα τον χειμώνα που χάνουμε τον σύμμαχο καιρό και οι καιρικές συνθήκες μας φέρουν επιπλέον πρόβλημα.

Βέβαια όσο οδεύουμε προς την εορταστική περίοδο και βλέπουμε εκεί να πλησιάζουμε σίγουρα η κίνηση θα βελτιωθεί. Είναι κάποιες ημέρες του χρόνου, όπως είναι ένα 10ημερο περίπου μέσα στα Χριστούγεννα ή ανάλογα μέσα στο Πάσχα όπου η κίνηση παραδοσιακά βελτιώνεται και πηγαίνει ο κλάδος καλύτερα. Γενικά όλη η αγορά και όχι μόνο η εστίαση».

ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Και πρόσθεσε πως «Όσο μεταστρέφεται το κλίμα και όσο η καθημερινότητα του πολίτη γίνεται πιο εύκολη από οικονομικής πλευράς λόγω μείωσης τιμών σε βασικά αγαθά, όπως είναι τα καύσιμα και η ενέργεια, σίγουρα θα περισσεύουν χρήματα κι θα υπάρχει διαθέσιμο ποσό και προς την εστίαση και γιατί όχι και για το λιανικό εμπόριο.

Αλλά ακόμη θεωρώ ότι χρειάζεται χρόνος για να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Αυτό που εγώ θεωρώ ότι θα φέρει διαφορετική εικόνα στον δικό μας τον κλάδο, είναι οι ονομαστικές εορτές που αυτό το διάστημα είναι ουκ ολίγες και αποτελούν άλλωστε μια πρόφαση για τον καταναλωτή να βγει λίγο πιο εύκολα από το σπίτι και να στραφεί και στον κλάδο της εστίασης».

Προηγούμενο άρθρο“Μια γεύση σκέτη γλύκα ο κουραμπιές Καρβάλης” δηλώνει ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Ν. Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης
Επόμενο άρθροΕνημερωτική συνάντηση για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία, έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας