Πασίγνωστος έγινε πλέον ο παραδοσιακός κουραμπιές Καρβάλης.. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Ν. Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν.

“Πράγματι το φετινό εορταστικό μενού πιο ισχυρά παρά ποτέ το συμπληρώνει ο κουραμπιές Ν. Καρβάλης. Αυτό το παραδοσιακό γλυκό, το οποίο ξεκίνησε από την Καππαδοκία το ταξίδι του για την Ελλάδα, το 1924 και ήρθε στη Ν. Καρβάλη και στήθηκαν μάλιστα ολόκληρες βιοτεχνίες για να στηρίξουν αυτό το τοπικό προϊόν αποτελεί μια γεύση για την οποία μιλάει όλη η Ελλάδα. Ο κουραμπιές με το ολόκληρη αμύγδαλο κερδίζει έδαφος.

Εμείς ως Στέγη Πολιτισμού Ν. Καρβάλης που από την πρώτη στιγμή από το 1981 συντονιστήκαμε και συνδράμαμε στην προσπάθεια να διαφημιστεί αυτό το πανέμορφο όχι μόνο χριστουγεννιάτικο αλλά κυρίως εορταστικό γλυκό. Και σίγουρα έγιναν πολλές προσπάθειες και από τη γείτονα να στήσουν βιοτεχνικά κανάλια που να λέγονται κουραμπιέδες Καβάλας, τα οποία όμως δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα μια και έχει μια διαφορετική δυναμική η ιστορική πορεία του κουραμπιέ από την Καππαδοκία στην Ελλάδα και δεν μπορεί αυτό το πράγμα να αντιγραφεί ή και αν αντιγραφεί δεν μπορεί να έχει καμία επιτυχία.

Για εμένα όμως αυτό το γεγονός, ότι προχωράει το σχέδιο κουραμπιές της Ν. Καρβάλης είναι σημαντικό και βέβαια ελπίδα είναι να υπάρξει συνέχεια, διατήρηση του μέλλοντος του. Θέλουμε τη διατήρηση των ποιοτικών του δεδομένων, δηλαδή τα αγνά υλικά που βάζουν μέσα και βέβαια θέλουμε να μπορεί στο μέλλον να στηριχθεί περισσότερο και από το Επιμελητήριο και από το Δήμο και από όποια αρχή στην περιοχή μπορεί να προσφέρει κάτι παραπάνω για να βγει όσο περισσότερο γίνεται προς τα έξω.

Είναι πάρα πολύ αξιόλογο αυτό το προϊόν” τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΣτη φυλακή η Εύα Καϊλή – Τι γράφουν τα βελγικά ΜΜΕ
Επόμενο άρθροΓιώργος Βαφείδης: Αναμένουμε κάτι να κινηθεί εν όψει των εορτών